2018-12-18 10:22:15• hírek • Bede Emőke

Sem a tűztől, sem a tűtől nem riadnak vissza a lánglovagok

Elrajtolt a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség legújabb kampánya, melynek segítségével szeretnék véradásra, s ezáltal életmentésre ösztönözni a lakosságot.

Kedd reggel már az egyenruhások mellett több olyan civil is jelentkezett véradásra, akik megértették a háromnapos kampány üzenetét. „A megyében tapasztalható vérhiány minket is mozgósított. Hivatásos véradóink már régóta rendszeres jótékonykodók, de az ünnepekre való tekintettel úgy döntöttünk, egyesült erővel vesszük fel a kesztyűt az óriási hiány ellen. Az akut esetek elszenvedői és a krónikus betegségben szenvedő páciensek is megérdemlik, hogy megfelelő ellátásban részesüljenek” –áll a katasztrófavédelem felhívásában.
 

Bár nem mindenki visel egyenruhát vagy védőfelszerelést, életmentő mégis szinte bárkiből lehet a véradásnak köszönhetően. Vért minden 18. életévét betöltött egészséges, tehát fertőző betegségektől nem szenvedő személy adhat. A Szatmár Megyei Vérközpontban, a Károlyi út 26. szám alatt minden reggel  8 és 11 óra között várják a bátor jelentkezőket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: