2020-03-23 16:34:15• hírek • Közlemény

Segítsünk közösen a szépkorúaknak!

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szociális Igazgatóság tovább folytatja a COVID-19 koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került idősek megsegítését.

A lakosok rendelkezésére áll a normál díjszabású szociális segélyhívó telefonszám: 0748-109.853.

A polgármesteri hivatal és a szociális igazgatóság munkatársai kérik az időseket, hívják bizalommal ezt a telefonszámot, a következő esetek bármelyikében.

– Segítségre van szüksége (élelmiszer, gyógyszerek, szociális esetek).

– Amennyiben ismer olyan 65 évnél idősebb, hozzátartozók nélküli személyt az Ön környezetében, akinek segítségre van szüksége. 

– A szociális segélyhívó telefonszám mellett működik online űrlap is.


Továbbá felhívás a vállalkozások, élelmiszeripari cégek felé: a szociális munkacsoport számos olyan kérést kap, amelyben élelmiszercsomagot igényelnek. Ennek biztosítására viszont az intézményeknek nincs törvényes alapja, ezért fordulnak a kereskedelmi egységek felé a következő kéréssel: "Azok a vállalkozások, akik élelmiszercsomagokkal segítenének a rászorulóknak, kérjük töltsék ki a fenti űrlapot (3-as szekció) és felajánlásaikat itt tegyék meg. A csomagokat a Szociális Igazgatóság alkalmazottai szétosztják azt a rászorulók között" – áll a felhívásban.

"Ugyanakkor ismételten megkérjük a szatmáriakat, hogy tartsák be az érvényben lévő rendeleteket, hiszen ez mindannyiunk érdeke.  Vigyázzunk egymásra és családtagjainkra, maradjunk otthon! Ha betartjuk ezeket az intézkedéseket, akkor könnyebben átvészeljük ezt az időszakot!" – írja még a közlemény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: