2018-03-17 10:04:59• hírek • Bede Emőke

Segítsünk együtt a szorult helyzetbe jutott idős hölgyön

Nem mindennapi kéréssel fordul Szatmárnémeti lakosságához a polgármesteri hivatal Szociális Közszolgálati Irodája, ugyanis egy 73 éves asszonynak segítségre van szüksége.

Mint oly sok más idős ember, aki a szociális központ szolgáltatásaival él, Maria asszonynak is volt valaha munkája, családja, otthona. Élete. Férje halála után azonban úgy döntött, hogy lakásukat egy kisebbre cserélik, ahova egyik lányával költözik majd be.
 

Sajnos a betegség az idős asszonyt is utolérte, ezért több hétre a helyi kórházban kellett feküdnie. Lánya pedig ahelyett, hogy rendszeres látogatója lett volna, egyszerűen kitette Maria néni szűrét. Az idős nő, miután elhagyta a kórházat, már nem tudott többé bejutni a lakásba.
 

Ekkor karolta fel a Szociális Közszolgálati Iroda a nehéz helyzetbe kerülő asszonyt, majd több évig tartó huzavona után végre sikerült elérni, hogy az édesanyjával szemben szinte hihetetlen lépést elkövető nő elhagyja a lakást, azonban minden mozdíthatót magával vitt. Maria asszonyt egy teljesen üres lakás fogadta.
 

Sajnos az ilyen és ehhez hasonló ügyek napról napra szaporodnak, azonban a hivatal munkatársainak köszönhetően ezek jelentős hányadát sikerül orvosolni. E célból most a szatmáriak felé intéznek egy kérést. A 73 éves hölgy lakásából az alapvető eszközök is hiányoznak, ezért arra kérik a lakosokat, akinek módjában áll, segítse ki Maria asszonyt egy tusolókabinnal, egy mosdókagylóval, vagy éppenséggel egy konyhabútorral. Természetesen ezeknek nem kell újnak lenniük, viszont méretben legyenek minél kisebbek, ugyanis maga a lakás sem rendelkezik nagy alapterülettel.

További információkért a Sürgősségi Szociális Központot lehet keresni, a Gladiolei utca 14. szám alatt, vagy telefonon a 0261-750135 és 0751.200.703-as számokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: