2018-11-22 11:30:47• hírek • Nagy Tímea

Segítségért fordulni nem szégyen, segíteni pedig kutyakötelessége mindenkinek

Az év vége és a zimankó közeledtével egyre több családnak gyűlik meg a baja a magas számlákkal, a téli ruhák beszerzésével, a minden napi betevő falat biztosításával.

A Maurer Alapítvány maroknyi csapata idén is ezekért a hátrányos helyzetű családokért harcol. A külső- és a saját erőforrásaikat az idei ünnepi időszakban különösképpen a szegény sorsú gyermekek segítségére koncentrálják.

 

Már elkezdődött a készülődés a cipősdoboz akcióra, és az általános gyűjtőakció is folyik. Ezek mellett a megunt és kiszuperált bútorok elszállítását is vállalják – természetesen ingyenesen – és ennek új gazdát is keresnek a rászoruló háztartások között. Tevékenységi körükbe tartozik a belföldi- és nemzetközi betegszállítás is, amennyiben szegény sorsú fekvő betegről van szó. Ehhez lehetőség szerint orvosi felügyeletet is biztosítanak. És a sor itt még nem ér véget:  közösségi rendezvényeken vállalják az egészségügyi asszisztenciát és ingyenes vércukor méréssel, valamint vérnyomás méréssel szolgálnak a résztvevők számára.

 

A széles körű tevékenységpaletta ellenére a segítségért folyamodók száma igen alacsony. Az emberek nem mernek jelentkezni, pedig ez nem szégyen. Felvállalni a nehéz sorsot az első lépés a kilábalás útján, a második a lehetőségek kiaknázása lenne.

 

Ahogy a nehéz helyzetbe jutottak passzivitása évről évre mit sem változik, úgy a környezetükben élők sem túl érzékenyek a felebarátaik helyzete iránt. A Maurer Alapítvány önkénteseinek száma igen alacsony. A nagyobb csomagosztási akciókra társszervezetek segítségét szokták igénybe venni, mert önerőből ez megoldhatatlan feladat lenne a számukra – nyilatkozta Juhász Zita, a szervezet aktivistája.

 

Az önkéntesek hiányánál nagyobb problémát jelent a helyi adományok hiánya. A szervezet saját erőforrásain túl külföldről kap nagyobb támogatásokat, melyek általában tartós élelmiszerben, ruházatban, és egyéb tárgyi jellegű adományokban valósulnak meg. A helyi vállalati szektor e téren többnyire passzív hozzáállást mutat, a magánemberek is inkább csak karácsony környékén vannak adakozó kedvükben.

 

Nem is gondolná az ember, hogy mennyi minden számíthat adománynak. Nem feltétlen az a pénzösszeg a fontos!

 

Egy kiló rizs, só, cukor vagy liszt is megmentheti a rászoruló családok ünnepét. A tartós élelmiszerek közé sorolható az olaj, a tésztafélék, a konzervek és az üveges tartósított élelmek is. A hagyma, a krumpli és az alma is eláll, nem jelenthet gondot a hosszú távú tárolásuk. Egy üveg lekvárral édesebbek lehetnek a cidris, ködös reggelek is!

 

Van-e otthon kiszuperált játék, ruha, pléd, párna, lábbeli? Hogy ne akadna?! Akiknek dönteniük kell a betevő falat és a ruhavásárlás között, számukra könnyíthetjük meg a hétköznapokat. A Mikulás közeledtével gondoljunk azokra az apróságokra is, akiknek nem jut semmi a kipucolt bakancsba (ha egyáltalán van olyan nekik)! Egy plusz csoki Mikulás vagy egy kiló narancs megvásárlása, de akár iskolai eszközök, könyvek, gyermekruhák és játékok is óriási meglepetést okozhatnak a december 6-i ünnepen.

 

Ne menjünk el a felebarátaink mellett! Keressük meg a segítség azon formáját, mellyel részt tudunk vállalni a közös társadalmi teherviselésben! Ebben lesz partnere a Maurer Alapítvány.

Ne habozzon! A téli nagytakarítás és szortírozás során összegyűlt felesleget adja jó helyre! Abban is biztos lehet, hogy felajánlása a megfelelő kezekbe kerül, hiszen minden egyes csomag kiosztását feljegyzik.

 

A szervezet elérhetőségei:

Cím: Szatmárnémeti, Bercsényi (George Cosbuc) utca 4/A

Telefon: 0744 513 525

E-mail: maurer@fundatiamaurer.eu

Web: http://www.fundatiamaurer.eu

Facebook: https://www.facebook.com/FundatiaMaurer/

 

Adni jó és segítségért fordulni érdemes. Keresse az alapítványt bizalommal!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: