2014-02-24 15:34:38• hírek • Szatmár.ro

Segítség szenvedélybetegeknek, nevelés gyermekeknek

Segítség a szenvedélybetegeknek, nevelés keresztény szellemben a gyerekeknek az Awana programban.

2010-ben jegyezték be hivatalosan az Új Remény Egyesületet, amely elsősorban a rászorulók, hátrányos helyzetűek támogatását tűzte ki célul anyagiakban és lelkiekben egyaránt. Az egyesületnek jelenleg nincs székhelye - 30 évre ugyan használatba kaptak egy valamikori kazánházat, ám annak felújítási munkálatai folyamatban vannak. Ezért egyéb helyszeneken tartják tevékenységeiket: az egyik a szenvedélybetegekkel, a másik gyermekek nevelésével kapcsolatos. Erről a két tevékenységről tájákoztatott a nemrég megtartott sajtótájékoztatón az egyesület elnöke, dr. Puskás Csaba, illetve az egyesület önkéntesei.

A szenvedélybetegek támogatása a Bonus Pastor alapítvánnyal közösen történik. Az igazi gyógyszer-, játék-, alkohol- és egyéb függőségek, szenvedélybetegségek kezelése a Maros megyei Magyarózdon zajlik, Szatmárnémetiben utógondozás folyik. A szenvedélybetegeket minden hétfőn 6 órára várják a Kossuth-kertben található Zöld Házba.

Az egyesület másik fontos tevékenysége az Awana gyermekprogram működtetése. Minden második szombaton 15 órára a Balcescu-Petőfi Általános Iskola tornatermébe várják a gyerekeket, ahol különböző korcsoportokban szerveznek programokat a gyermekeknek. A szikrák csoportjában az I.-III. osztályos gyerekek járnak, a Lángok csoportjába IV.-V. osztályosok, a Fáklyák csoportjába pedig a VI.-VII. osztályosokat várják.

Az AWANA egy betűszó, amely a következő angol szavak kezdőbetűiből jött létre: „Aproved Workmen Are Not Ashamed", azaz „a kipróbált munkás nem vall szégyent". Pál apostol írja ezt Timóteusnak, szeretett, ijfú barátjának (2Tim. 2:15), bíztatva a Biblia tanulmányozására és az Úr követésére. Egy húszadik századi chicagoi lelkipásztor, Lance Latham, szerette volna valahogyan eljuttatni az evangéliumot azokhoz a tizenéves gyerekekhez akik nem jártak egy gyülekezetbe sem. Egy barátjával, Art Rohrheim nevű fiatalemberrel együtt dolgozta ki az Awana nevű programot.

Az Új Remény Egyesület csapata

Az 1990-es években már több mint 75 országban működnek Awana klubok. Ezek egyike sem kötődik egyetlen egyházhoz sem, egyiknek sem lekötelezett híve, de a keresztény értékrendet, a biblia tanítását közvetítik.

Egy-egy klubalkalom három részből áll: a gyermekek csapatban, kiépített pályán versenyeznek egymással, aztán igeverseket tanulnak, majd együtt énekelnek, bibliai történeteket elevenítenek fel. A gyermekeket minden alkalom végén jutalmazással motiválják a rendszeres és aktív részvételre.

Szatmárnémetiben tehát az Új Remény Egyesület önkéntesei vállalták fel a klubtevékenység megszervezését és levezetését. Lelkipásztorok, pedagógusok, szociális munkások és lelkes szülők járulnak hozzá kéthetente a program sikeréhez.

Foglalkozás az Awana klubban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: