2005-10-12 16:26:05• hírek • Szatmar.ro

Segítség, munkamániás vagyok!

Azért dolgozz, hogy élj, ne azért élj, hogy dolgozz!
Az elmúlt idõben minden a munka körül forog: hazaviszed az iratokat, hogy otthon jobban átnézhesd õket. Szombatod és vasárnapod is az íróasztal mellett telik el, noha ezeket a napokat barátaiddal, családoddal kellene töltened. Már nem azért dolgozol, hogy élj, hanem azért élsz, hogy dolgozz. A diagnózis egyértelmû: munkamániás vagy.      
Az egyedüli idõ, mikor nem a munkára gondolsz, az a pár óra, mikor alszol. Naponta tizenhat órát foglalkozol a munkáddal: pénzt keresel, célokat érsz el, dolgozol keményen, hogy családodnak mindent megadj, hogy sikeres munkaerõ légy.

A munkában már annyira elmerültél, hogy lassan elfelejted, miért is dolgozol: családodért. Egy csomó pénzt keresel családodnak, de már elfelejtetted, mikor volt az utolsó alkalom, mikor nyugodt perceket, másodperceket töltöttél velük. Vagy édesanyáddal, édesapáddal. Vagy barátaiddal. Egyáltalán emlékszel, mikor élvezted igazán, amit tettél?  Néhány tanácsra valóban szükséges van ahhoz, hogy újra megtaláld az igazi célodat, szeress újra élni (és hosszú távon megmaradj egészségesnek).

Nyolc ára pihenés! Míg az ételt vitaminokkal és egyéb mûétkekkel ki lehet váltani, a pihenést semmi sem helyettesíti. Soha sem tudod "késõbb bepótolni" az alvást, késõbb is dolgozni fogsz. Fizológiai szükséglet az alvás, tehát azt ne hadd ki.  Hétvége a családé! Szombat és vasárnap legyen mindig "családi ünnep". Próbál úgy csoportosítani munkádat, hogy hétvéégre ne maradjon. Míg hétfõtõl péntekig a kifogás az, hogy "nem lehetek családommal, mert dolgozom", szombaton és vasárnap az érv legyen "nem dolgozhatom, mert a családommal vagyok".

Egyél! Figyelj arra, hogy ne maradjon üresen a gyomrod. A munkamániások szeretettel mondanak le az ebédrõl, és töltik idejüket munkával. Ha nem érsz rá, rendelj meleg ételt! Ha ezt is mindig elfelejted, tarts egy-két rágnivalót asztalodon.  Hagy a munkát az irodában! A munkát félbe lehet szakítani, és másnap újra kezdeni. Az iratokat pedig hagyjuk az irodába, ne vigyük haza magunkkal.

Mozogjunk! Mozogjunk! Mozogjunk! Naponta legkevesebb egy órát mozogjunk. Testednek szüksége van a mozgásra, és ha elhanyagolod - más érvek híján - akkor nem lesz erõd dolgozni. Azért dolgozz, hogy élj! Ne azért élj, hogy dolgozz! Tarts észbe, hogy a munka egyike azoknak az eredményes tevékenységeknek, melynek nyomán jó életed élhetsz te és családod is. Semmit sem kell túlzásba vinni, vagy túl komolyan venni. (gyöngy)


    












    
    
    
    
    
     
    


    

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: