2011-08-11 15:57:46• hírek • Balog Anita

Segítség a rászoruló családoknak

Máltai Segélyszervezet: Célkitűzésünk a társadalmunk rászorultjainak következetesen és önzetlenül segítséget nyújtani, minden előítélettől és diszkriminációtól mentesen. Elsősorban a fiataloknak szeretnénk továbbadni az egymás megsegítésének és az aktív együttérzés értékeit, melyek mind a keresztény felebaráti szeretet megnyilvánulási formái. Szeretnénk hozzájárulni Románia szociális problémáinak megoldásához, ráébreszteni a lakosságot ezek fontosságára és szeretnénk hozzájárulni országunkban a civil társadalom fejlődéséhez.

A Máltai Segélyszolgálat a rendszerükben szereplő rászoruló családokat segítette.

A Segélyszolgálat rendszerében összesen 91 rászoruló, szociálisan hátrányos helyzetű család szerepel, ezek közül 69 családhoz szállították ki csütörtökön a segélycsomagokat. A többi család személyesen veszi majd át a napokban a csomagokat, mondta el Pallai Kristóf, a Máltai Segélyszervezet szatmári fiókjának vezetője. A csomagok elsősorban tartós élelmiszereket tartalmaztak: egy-egy csomag kukoricalisztet, búzalisztet, cukrot, grízet, olajat, margarint, húskonzervet, mosóport és szappant tartalmazott.

A kiosztott segély összértéke 45 ezer lej körüli, az érték nem pontos, hiszen az élelmiszerek egy részét megvásárolták, másik részét viszont adományokból állították össze.

A csomagokat testvériesen osztottuk el - magyarázta a Szatmár.ro-nak Pallai Kristóf. Az 1-3 tagú családok egy csomagot, a 4-6 tagúak két csomagot, a hét főnél népesebb famíliák életét pedig három segélycsomaggal könnyítették meg.

Máltai Segélyszolgálat: a rászoruló családokat segítik

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: