2014-05-23 18:44:36• hírek • Kocsis Zoltán

Segítsd Lviv szegényeit!

Mindamellett, hogy segíti a rászoruló szatmári fiatalokat, a Freres Európa Alapítvány igen nemes célt tűzött ki maga elé: támogatni szeretné az ukrajnai Lviv város hajléktalanjait is. Ebben kérné a te segítséged! Nem kell mást tenned, mint hogy felújított bútort vásárolsz az alapítvány üzletéből.

A francia Freres Európa Alapítvány Szatmár és Temes megyében aktív. Célja, hogy támogassa a hátrányos helyzetű fiatalokat: azokat, akik a gyerekvédelmi rendszerben nőttek fel, vagy értelmi fogyatékosok vagy a társadalmi perifériára szorultak... Az alapítvány nem csak szállást, tanácsadást, oktatási támogatást biztosít, de öt különböző gazdasági tevékenységet folytat. Ezzel egyrészt munkát biztosít a fiataloknak, másrészt pedig szakmai képzésben részesíti őket.

Az egyik ilyen gazdasági tevékenység a Franciaországból származó bútorok felújítása, feljavítása. Az így befolyt összegekből hozzá tudnak járulnak a különböző szociális tevékenységekhez: ösztöndíjak a fiatalok, gyerekek számára vagy éppen a fiatalok társadakmi-szakmai integrációjának elősegítése.

Június elsejétől pedig a lvivi hajléktalanokat is igyekszik támogatni a Freres Európa. Minden bútor árának 30%-át ugyanis arra fordítják, hogy a feszült politikai-katonai helyzetben megnövekedett számú lvivi hajléktalanok élelmiszerhez jussanak.

Látogass el a Constanton Brancoveanu utca 18. szám alatt található Emmaus üzletbe. Az általad kifizetett összeggel nem csak a szatmári fiatalokat, de Lviv hajléktalanjait is támogatod.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: