2012-02-13 13:10:18• hírek • Szatmar.ro

Segíts az ország déli részén fagyoskodóknak!

Az ország déli megyéit immár hetek óta megbénító, lassan nyolcvan halálos áldozatot követelő havazás, hófúvás és viharok áldozatainak megsegítésére szervez gyűjtést Szatmárnémetiben a Prefektúra, a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Vöröskereszt.

A három intézmény február 12-15 között várja a segíteni szándékozók pénz-, illetve élelmiszer-adományait. A tartós élelmiszereket felajánlóktól húskonzervet, májkrémet, kukoricadarát, búzalisztet, cukort, rizst és tésztákat fogadnak el. Mindezeket a Petőfi Sándor utca 11. szám alatt, illetve a Real szupermarketben felállított gyűjtési pontokon lehet leadni 8-20 órák között.

Ami a pénzadományokat illeti, azt a Szatmár Megyei Vöröskereszt erre a célra a BCR-nél létrehozott bankszámlaszámára - RO67RNCB0221043045800005 - lehet átutalni, kizárólag lejben. A pénzbeli segítséget át lehet adni továbbá a már említett Real szupermarketben felállított gyűjtési pontban valamint a Vöröskereszt Viola (Vlad Tepes) utca 11 szám alatt található székhelyén.

Az összegyűjtött pénzből gyógyszereket és különböző segélyeket vásárolnak.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hivatalos honlapjának tájékoztatója szerint  a város vezetői a február 23-án összehívandó rendkívüli tanácsülésen azzal a javaslattal fordulnak a városi tanács tagjaihoz, hogy Szatmárnémeti a tartalékalapból húszezer lejt különítsen el a déli országrész bajba jutottainak megsegítésére.

Sok helyütt hó borítja az egész házat fotó. Antena3.ro

Az idei tél eddig 74 halálos áldozatot követelt Romániában, több déli megyében, így Vranceában, Buzauban, Ialomitában és Calarasi-on is kritikus a helyzet. Több helyütt igazi dombokat képez a hó, amely egész házakat fed be, a lakosok alagutakat voltak kénytelenek vájni, hogy elhagyhassák otthonaikat. Az előrejelzések szerint pedig hétfőn további, jelentős mennyiségű havazás várható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: