2017-12-28 08:57:17• hírek • Bede Emőke

Segítő kezet nyújtottak volna a magyar tűzoltók

Fotó: ISU Satu Mare
Fotó: ISU Satu Mare

Továbbra sem látni még az alagút végét: a nagymajtényi földgázkút helyzete egyelőre stabil, viszont megoldást még nem sikerült találni. Épp ezért a magyarországi lánglovagok is felajánlották segítségüket, azonban a helyi kollegák elutasító választ adtak.

A Romániai Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség képviseletében Daniel Dragne ezredes elmondta, valóban megkeresték a határontúli kollégák, akik felajánlották, bármikor a román egységek segítségére sietnek.
 

„A magyarországi bajtársaink segítő kezet ajánlottak az oltásban, ha szükségünk van rá. De mi nem akarjuk eloltani a tüzet. Azt szeretnénk, ha a továbbiakban is égne, és ha szükséges, újra is gyújtjuk a lángokat. Az elsődleges feladatunk a gázszivárgás megállítása, nem a lángok megfékezése” –közölte Daniel Dragne ezredes.
 

A szerdai sajtótájékoztatón Raed Arafat államtitkár is jelen volt, aki elmondta, a probléma megoldásának ideje akár két hónapig is eltarthat, azonban a környező falvak lakosságának nincs mitől tartania, őket nem fenyegeti veszély. A tűzoltóság és a kanadai szakemberek ellenőrzésük alatt tartják a lángokat.
 

A helyszínen dolgozók speciális felszereléssel és improvizált pajzsokkal védik magukat munka közben. Elsődleges céljuk, hogy a kútfőhöz jussanak és megállítsák a gáz szivárgását. A tűzoltók biztonsága érdekében a lépéseket nem lehet siettetni, ezért húzódik el ilyen hosszan a több mint egy hete tartó probléma megoldása.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: