2009-09-18 13:24:16• hírek • Szatmár.ro

Segítik a szegény diákokat

Az idei tanévben is kapnak „líceumi pénz" elnevezésű ösztöndíjat a tanulók.

A nehéz szociális körülmények között élő diákok az idei tanévben is igényelhetnek támogatást. Az úgynevezett „líceumi pénzt" október elsejéig lehet kérvényezni. Azok a diákok jogosultak a támogatásra, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 150 lejt.

A tavaly áprilisig minden olyan diák megkapta a támogatást, akinek a családjában nem haladta meg a 200 lejt az egy főre eső havi jövedelem. Most már csak azoknak a diákoknak jár a támogatás akik családjában ez az összeg nem haladja meg a 150 lejt. Ezzel a változtatással országszerte több ezer diák esett el a támogatástól - tudtuk meg Kónya László főtanfelügyelő-helyettestől.

Tavasszal azt ígérte a szaktárca, hogy valamilyen juttatásban azok a tanulók is részesülnek majd, akik emiatt estek el a támogatástól. Egyelőre, semmilyen új típusú ösztöndíjról nem adott hírt a minisztérium.

Azok a diákok akiknek megítélik az ösztöndíjat havi 180 lej támogatásban részesülnek.

A kérvényeket a szükséges okmányokkal október 1-ig kell leadni, elseje és 23-dika között a helyi tanfelügyelőség által létrehozott bizottság szociális felmérést végez, 28-án teszik majd közzé az eredményeket, másodikáig lehet majd óvást benyújtani. A végleges listát november 6-án függesztik majd ki - tette hozzá Kónya.


Közel kétszáz lejes öszöndíjat kapnak a rászoruló diákok
Közel kétszáz lejes öszöndíjat kapnak a rászoruló diákok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: