2020-03-26 09:27:01• hírek • Közlemény

Segíti a 65 év feletti, hozzátartozó nélküli szépkorúakat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal

illusztráció
illusztráció

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság által az alábbi módon támogatja a karanténban vagy házi elkülönítésben lévő, 65 év feletti, hozzátartozó nélküli szépkorúakat: 

Működik a 0748-109.853-as segélyhívó szám, amelyet 8:00 és 18:00 óra között hívhatnak azok, akiknek segítségre van szükségük, illetve bárki, aki olyan személyről tud, akinek szüksége van segítségre. A segélyhívó szám mellett lehetőség van online is segítséget kérni a bit.ly/ajutorsm – űrlap kitöltésével. 

Információk a szépkorúaknak szánt segélycsomagok kiosztásáról:

  • A Szociális Igazgatóság kizárólag az erre jogosult, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyeknek tud csomagot adni, akiknek a maximális havi jövedelme nem haladja meg a 710 lejt.
  • Sajnos nem áll módunkban a 710 lejnél nagyobb havi jövedelemmel vagy hozzátartozóval rendelkezőknek csomagot adni. 
  • A csomagok előkészítésének és szétosztásának kezdési időpontjáról később tájékoztatjuk Önöket, miután a vállalkozásoktól beérkezett adományokat átvesszük. Ezeket a csomagokat a készlet erejéig osztjuk. 

 

A segélykérők pénzéből végzett gyógyszer és élelmiszer bevásárlási akció az ingyenes élelmiszer csomagoktól függetlenül működik: a Szociális Igazgatóság a partnereivel együtt végzi ezt az önkéntes feladatot és a fent említett kritériumok nem érvényesek ebben az esetben. 

Ezúton is meg szeretnénk köszönni azoknak a vállalkozásoknak, akik támogatták a kezdeményezésünket: Ocolul Silvic Codrii Sătmarului, HUTTON KFT , SAM MILLS KFT, Miorița Vendéglő, NOVITA IMPEX KFT, PRO AVIS KFT, SANTEC KFT. A további adományokat felajánló vállalatokat arra kérjük töltsék ki az alábbi űrlapot: bit.ly/ajutorsm.

Ugyanakkor köszönetünket fejezzük ki a partnereinknek, akik az akcióink kivitelezésében segítenek: Szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat, CARITAS, Hans Lindner Alapítvány, Vöröskereszt, Istenszülő Szűz Mária Oltalma Egyesület. 

Együtt túl leszünk ezen a nehéz időszakon és utána minden rendben lesz!

 

Tájékoztat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal sajtóosztálya

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: