2008-11-11 22:43:40• hírek • Csenteri Judit

Segítenek az internetfüggőknek

Miután egy Kínában végzett felmérés azt igazolta, hogy több mint négy millió kínai fiatal naponta hat órát tölt el a világháló böngészésével, a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a jövőben kórházakban fogják kezelni az internetfüggőket.

Már csak a gyakorlatba való ültetésre váró terápiája révén Kína lehet a világ első olyan országa, amelyik hivatalosan is elismeri az internetfüggőséget, mint betegséget.

A kínai Egészségügyi Minisztérium jövőre olyan új meghatározás alá helyezi az internetfüggőséget, amely rámutat a betegség olyan tüneteire, mint a álmatlansági és koncentrációs zavarok, pszichikai stressz vagy a szinte online töltött élet.

A felmérést, amely eredményei szerint az internetfüggő személyek naponta legalább hat órát töltenek a világháló környezetében, egy pszichológusokból álló csoport végezte. Kutatásuk során 1.300 problémás internetfelhasználót tanulmányoztak, és többek között kimutatták, hogy a 18 évnél fiatalabbak egytizede az online szerencsejátékok függőségében raboskodik.

A pekingi kórházakban a jövőben külön részlegeken fognak foglalkozni az internetfüggő fiatalokkal, akik meggyógyítása három hónapot vehet igénybe, s az orvosok szerint 80%-ban sikeresen zárulhat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: