2012-10-19 15:59:48• hírek • Szatmár.ro

Civil szervezetek találkozója

„Civil szervezetekben való tevékenykedésem során személyesen is tapasztaltam, mennyire fontos ezek jelenléte egy közösség szempontjából. A magyar közösség szempontjából pedig elengedhetetlen, hogy a határon átnyúló együttműködések a civil szervezetek területén is megtörténjenek" - nyilatkozta Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke, parlamenti képviselőjelölt pénteken a szatmárnémeti Zöld Házban tartott szatmári civil szervezetek találkozóján.

Köszöntőbeszédében Szőcs Péter, az eseményt szervező Identitás Alapítvány elnöke a magyar közösség szempontjából fontos eseményként emelte ki a Partiumi Magyar Napokat, melyek keretén belül igyekeztek minden szatmári civil szervezetnek teret adni.

Az „Együtt sikerülhet - Partnerség a határ mentén" címmel rendezett találkozón az alapítvány meghívására, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum képviselői, Kiss András és Kerekes Tímea is jelen voltak.  A magyarországi központ ugyanis kiemelt feladatának tartja a határon átívelő civil együttműködések fejlesztését, a nemzeti összetartozás ügyének erősítését.

A találkozón résztvevő tizennégy szatmári civil szervezet képviselőit Kereskényi Gábor mellett Kiss András, a civil centrum vezetője is köszöntötte, aki elmondta, központjuk szoros kapcsolatot kíván fenntartani a szatmári civil szervezetekkel, ugyanis ezen régió minden közössége kötődik a határmentiséghez, ehhez pedig fontos a magyar civil szervezetek együttműködése partnerkapcsolatok kialakítása által.

„Bízom abban, hogy a találkozó során az eddiginél több közös akciót is lebonyolíthatunk magyarországi civil szervezetekkel együttműködve, hiszen a közösség problémáit civil összefogással lehet leginkább megoldani"  - tette hozzá zárásképp Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: