2013-11-21 16:04:19• hírek • Szatmár.ro

Segítenek a civil szervezeteknek a médiában való megjelenésben

Szatmárnémetiben is bemutatta projektjét a nyíregyházai Kölcsey Televízió.

Határon átívelő, román-magyar európai uniós projektbe kezdett a nyíregyházai Kölcsey Televízió a Hajdú-Bihar megyei Debrecen TV-vel és a Bihar Megyei Tanáccsal. Ezt a projektet mutatták be Szatmárnémetiben csütörtökön, ugyanis ennek keretetében Szatmár megyei civil szervezetek is előnyökhöz juthatnak.

A Hasznos Média címet viselő projekt célja ugyanis az, hogy könnyebbé, hatékonyabbá tegye a civil szervezetek együttműködését a helyi médiumokkal. Az együttműködés a társadalomnak is fontos, mivel a sajtó és a civil szervezetek együtt sok hasznos és érdekes információval szolgálhat. Sok a közös érdek, sok a közös tulajdonság, mégis az együttműködés sokszor akadozik.

A pályázók az együttműködések gördülékenyebbé tételének érdekében konferenciákat szerveznek, de egy olyan kiadvány szerkesztését is vállalták, amely hathatós segítséget, gyakorlatias tanácsokat tartalmaz arról, hogy a nem-kormányzati szervezetek milyen módon jelenhetnek meg gyakrabban, hogyan népszerűsíthetik munkájukat a helyi médiában.

Emellett a projektben résztvevő tévék magukra vállalták azt is, hogy civil szervezeteknek bemutatkozó-filmeket forgatnak, melyeket később maguk a szervezetek is megkapnak - ezt pedig sokféleképpen használhatják fel.

A Szatmárnémetiben megtartott sajtótájékoztatón jelen volt a Hans Lindner Alapítvány, a Szatmári Egyházmegyei Caritas és a Kisiparosok Kamarájának egy-egy képviselője is, az ő bemutatkozó-filmjüket a jövő hét folyamán forgatják le a tévések, de további civil szervezeteket is megkeresnek majd. A cél, hogy minél több szervezet tevékenységét mutathassák be, illetve minél többen rendelkezzenek majd bemutatkozó filmmel, amely akár a partner-keresésben, akár egyéb területeken is a segítségükre lehet - mondta el Úsz Illés projektvezető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: