2008-01-18 17:07:37• hírek • István Löchli

Segítenek a rászorulókon

zsirossfokkZsíros kenyeret és meleg teát osztogatott a Caritas szociális irodája, valamint a Máltai Segélyszervezet.

 

zsiross2

A pénteki nap folyamán a Szatmárnémeti Caritas szociális irodája, a Máltai Segélyszervezet és a Római Katolikus Püspökség ismét zsíros kenyérrel és forró teával próbált segíteni a rászorulóknak a 14 lakótelepen lévő Neajlov utcában.

 

A szervezetek önkéntesei több mint 400 adag zsíros kenyeret, valamint meleg teát osztottak szét az ott lakó nehéz sorsban élők között, valamint a hajléktalanokat is felkeresték. Az akciót már több éve sikeresen megtartják, főképpen a város olyan területein, ahol nagyobb számban élnek szegény sorsú családok. Amint azt Nevezi László, a Caritas munkatársa, a Máltai Segélyszervezet önkéntese a Szatmár.ro-nak elmondta, itt főleg az utca emberein szeretnének segíteni, akik lépcsőházakban, az utcán, szemetes kukák mellett élik mindennapjaikat. Nevezi László sajnálatosnak nevezte, hogy ezek az emberek soha nem keresik segélyszervezetek segítségét, pedig tudva levő, hogy nekik lenne a legnagyobb szükségük rá.

A segélyakció szervezői több ilyen akciót terveznek húsvét előtt, több ezer töltött káposztát fognak szétosztani a szegény családoknak, valamint a hajléktalanoknak.

zsiross

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: