2010-02-08 16:14:16• hírek • Szatmár.ro

Segít a Máltai Segélyszolgálat

A Máltai Segélyszolgálat szatmárnémeti szervezete több segítő akciót szervez a hét folyamán.

Február 11-én, csütörtökön a Betegek Világnapja alkalmából a szatmári Székesegyházban délután hat órától ünnepi szentmisét tartanak, amelyre a Máltai Segélyszolgálat kisbuszával ingyenes szállítási lehetőséget biztosít az időseknek, betegeknek. Mindazok, akik szeretnék igénybe venni ezt a lehetőséget, még jelentkezhetnek Szatmári Római Katolikus Püspökség telefonszámán: 0261 713 574 - mondta el portálunknak Pallai Kristóf a segélyszolgálat szatmári igazgatója.

A hideg időszakra való tekintettel ugyanakkor ezen a héten is megszervezik a Szatmárnémeti Caritas Szervezettel közös zsíros kenyér és forró tea akciót is. Kedden, február 9-én 14 órától a Vulturului utcai szociális negyedben, csütörtökön, február 11-én pedig szintén 14 órától a Soarelui negyedben, az Ostrovului utcában osztanak forró teát és zsíros kenyeret az önkéntesek.

A Máltai Segélyszolgálat kéthavonta élelmiszercsomagot is oszt a rászoruló, nehéz szociális helyzetben lévő családoknak. Az elmúlt héten 85 nehéz sorsú szatmári családnak vittek ki az önkéntesek segélycsomagokat - magyarázta Pallai Kristóf.

„Összesen 132 csomagot osztottunk ki, bennük liszttel, cukorral, olajjal, margarinnal, konzervekkel, némi édességgel, valamint tisztítószerekkel. Ezek értéke majdnem ötezer lej, amelyek nagy része adományokból gyűlt össze" - tudtuk meg a vezetőtől.


Segélycsomagokat is osztanakSegélycsomagokat is osztanak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: