2008-10-09 15:22:44• hírek • Szatmár.ro

Máltaiak Szatmárnémetiben

A Szatmárnémeti Máltai Segélyszolgálat meghívására városunkba látogatott egy csoport máltai a németországi Fulda városából. A vendégeket a városháza üléstermében fogadta Kereskényi Gábor alpolgármester, Pallai Kristóf, a máltaiak szatmárnémeti fiókvezetője és Nevezi László, a segélyszolgálat ügyvezetője.

A németországi vendégek hathatós segítséget nyújtottak szatmári kollégáiknak a Traian sugárúton található ingatlan felújításában. A máltaiak ifjúsági missziójának székhelye a Kossuth-kerttel szembeni Szent József római katolikus templom mellett található, itt segítettek be a fuldaiak az épület kifestésébe, a csatornázás megoldásába.

Az alpolgármester megköszönte a németországi máltaiak hozzájárulását a székház felújításához, kiemelve a városháza hatékony együttműködését szociális kérdésekben a Máltai Segélyszolgálattal, a Caritas Szervezettel és a Hans Lindner Alapítvánnyal. Az előljáró szerint azonban még sok tanulnivalónk van a nyugati országoktól, főképp ami a civil szféra szerepvállalását illeti a szociális problémák orvoslásában.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: