2010-04-19 10:49:08• hírek • Szatmar.ro

Sebesvonat gázolta el a Steauát

Történelme legnagyobb arányú Steaua elleni győzelmét aratta a Rapid, kikapott a Dinamo.

Történelmi mérkőzéssel zárult a román labdarúgó Liga1 28. fordulójának vasárnapi játéknapja, a Rapid csapata ugyanis még soha nem tudott ötöt rúgni a Steaua ellen bajnoki mérkőzésen. Szintén gólgazdag mérkőzésen veszített a Dinamo, így a kommunista rendszer két kegyeltje igen fekete hétvégét zárt.

Ez elmúlt hét a Kolozsvári CFR ellen elveszített kupaelődöntőt háttérbe szorítva a játékosok dezertálásáról szólt a Dinamo háza táján, így Besztercén N'Doye, Bratu, Alexe, Bostina, Zicu, Andrian Cristea és Kone nélkül lépett pályára a csapat. Ennek ellenére a vendégek gyorsan megszerezték a vezetést, amikor a 12. percben Niculae lefejelt labdáját Niculaescu vágta a hálóba. Ezt követően is támadásban maradtak a fővárosiak, de Critsea és Niculaescu helyett a 23. percben Moraes talált be, kiegyenlítve az állást. Történt, hogy Munteanu kapus előbb Petre löketét, majd Hora közeli lövését is hárítani tudta, ám a brazil jókor volt jó helyen. Továbbra is a Dinamo maradt veszélyesebb, Niculae, Torje és Scarlatache is visszaszerezhette volna a vezetést, amit végül Cristea tett meg a 32. minutumban, értékesítve a Torje által kiharcolt büntetőt. Ám ezzel még nem ért véget a játékrész, az utolsó percekben ugyanis beszorult a Dinamo, egykori játékosa, Nastase pedig ismét kiegyenlített.

A második félidő Nicuale révén vendég-lehetőséggel kezdődött, ezt követően azonban a Beszterce egyértelműen átvette az irányítást, ám a vezetést jó ideig nem tudta, mivel sorban Moraes, Petre, Muresan, ismét Moraes, majd Matei is kedvező helyzetből célt tévesztett. A 89. percben aztán ismét kavarodás alakult ki a Dinamo kapuja előtt, a menteni igyekvő védők és az erdélyiek csatárai között a labda valahogy csak áthaladt a gólvonalon. A gólszerzőként hivatalosan Molinarót tüntették fel, aki ezzel öngóllal járult hozzá csapata bukásához.

A forduló első rangadóját vasárnap este rendezték (a másodikra hétfő este kerül sor Temesváron, ahol a CFR lép fel), a bukaresti derbin a Rapid az ősi rivális Steauát fogadta. Bár a tabellán óriási különbség választotta el a két együttest (öt hely és tíz pont) a katonacsapat javára, a hazai gárda nevéhez méltóan kezdte a meccset: Ionita révén gyorsan, már a 7. percben megszerezte a vezetést. Örömük nem tartott sokáig, hat perccel később ugyanis Kapetanosz harcolt ki büntetőt, amit aztán értékesített is. Az egál négy percig állt, ekkor Cesinha beadása után Ionita csapata és önmaga második találatát is megszerezte. A vendégek védelme rendkívül gyengén és szervezetlenül funkcionált, ennek következtében a vasutasok kényük-kedvük szerint alakíthatták ki helyzeteiket: Cesinha a 22. percben Tatarusanu kapusnak esernyőt adva szerezte a harmadikat, a 32. percben pedig Constantin büntetőből vágta be a negyediket.

Már a szünetben megsemmisítő vereség képét vetítette elő a találkozó és ezen a Steaua a második félidőben sem tudott változtatni. Bár Petre és Stancu révén akadt egy-két ígéretes lehetősége, ez az este a Rapidról szólt. A tempóból kissé visszavevő hazaiak Spadacio révén növelhették volna előnyüket, ám a brazil nem vitte be a kegyelemdöfést. Megtette ezt honfitársa, Helder, aki Bozovics kapufáról kipattanó lövése után volt a megfelelő helyen.

Csúfos vereségével a Steaua megadta a lehetőséget a CFR-nek (55 pont), hogy komoly lépést tegyen a bajnoki cím felé: amennyiben ugyanis nyer Temesváron, akkor hat pontos előnyre tehet szert az 52 egységgel rendelkező Steauával szemben. A címvédő Urziceni magabiztos győzelmet aratott a Pandurii fölött (3-0) és 50 pontjával feljött a harmadik helyre.

Eredmények:

Gyulafehérvár - Ceahlaul 3-2
gólok: Jovanovics (27., 90.), Fl.Dan (45.), illetve Badescu (36.), Cebotaru (54.)

Astra - Curtea de Arges 1-1
gólok: Carando (81.) illetve Apostu (28.)

Urziceni - Pandurii 3-0
gólok: Galamaz (25.), Marinescu (38.), Rusu (78.)

Beszterce - Dinamo 3-2
gólok: Moraes (23.), Nastase (45), Molinaro (89., öngól), illetve Niculescu (12.), Cristea (32., 11-es)

Iasi - Galac 1-1
gólok: Badea (52., 11-es) illetve Ochirosii (32.)

Brassó - Medgyes 3-2
gólok: Grigore (9.), Sburlea (39.), Hadnagy (49.), illetve Muntean (57.), Litu (77.)

Rapid - Steaua 5-1
gólok: Ionita (7., 17.), Cesinha (22.), Constantin (32., 11-es), Helder (75.), illetve Kapetanosz (14., 11-es)

Hétfő:
Vaslui - Craiova 18.00
Temesvár - Kolozsvári CFR 20.30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: