2018-11-09 06:52:14• hírek • MTI

Sebesen terjedő tűzvészek pusztítanak Kaliforniában

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/MICHAL CZERWONKA)
Képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/MICHAL CZERWONKA)

Az amerikai televíziók helyszíni tudósításai szerint percenként mintegy 80 focipálya nagyságú terület esik a lángok martalékává az állam északi vidékein – az első tüzek csütörtökön reggel lobbantak lángra, a kaliforniai fővárostól, Sacramentótól északra.

Gavin Newsom kormányzóhelyettes – akit kedden választottak meg az állam kormányzójává – három északi megyében rendkívüli állapotot hirdetett. Megkezdték egyes települések kiürítését, a 27 ezer lelket számláló Paradise városkát – ahol öt ember súlyosan megégett – teljesen evakuálták. „Ez a tűzvész nagyon veszélyes, tessék elhagyni a lakóhelyeket” – üzente Twitter-bejegyzésében a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal.
 

A CBS televízió helyi híradója szerint az északi Butte megyében a lángok lakóházakat pusztítottak el, sok helyütt megszűnt az áramszolgáltatás és a tűzvész a létfontosságú infrastruktúrát veszélyezteti. Lángokban állnak nemzeti parkok és védett erdőségek. Bár a tűz egyelőre északon pusztít, várhatóan déli irányban, a Yosemite nemzeti park felé terjed tovább.
 

Az alacsony páratartalom és az erős szél miatt gyorsan terjedő lángokkal 500 tűzoltó vette fel a harcot. Az északi vidékeken pusztító tűzvésztől függetlenül lángra lobbant a Los Angeleshez közeli San Fernando-völgy egy része is

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: