2011-06-28 19:01:24• hírek • Kocsis Zoltán

Se pénz, se stratégia, csak bezárt táborok

Nem festett valami biztató képet a Szatmár Megyei Ifjúsági- és Sportigazgatóság helyzetéről és kilátásairól Florin Gal, az intézmény igazgatója a megyei közintézmények vezetőinek rendes havi ülésén.

Ami az igazgatóság tevékenységének sportrészét illeti, Simon Alexandru tanácsos felvázolta, hogy az idén összesen 293 olyan rendezvény, esemény, verseny van, aminek a szervezésében az igazgatóság részt vállal, összesen 80.000 lej értékben járulva hozzá a rendezési költségekhez. Június végéin 108 ilyen eseményre került már sor, amelyeken 5904-en vettek részt, a költségek pedig elérték a 16 ezer lejt.

A beszámolóból kiderült, hogy Szatmár megyében összesen 229 sportegyesület létezik különböző jogi formában és hogy idén csak a felnőtt korosztályban már öt szatmári aranyérem született az országos bajnokságokon.

Amíg a sport terén nyugodtan mondhatjuk, hogy nem állunk rosszul, ennek sajnos szöges ellentéte az egykori ifjúsági igazgatóság (a két intézményt szűk egy évvel ezelőtt egyesítették) által kezelt területek állapota. Gal elmondta ugyanis, hogy az ezen a téren a tevékenység gerincét jelentő négy ifjúsági tábor közül három használaton kívül van!

Az Igazgatóság összesen négy tábort birtokol: a Szatmárnémetiben található tábor 6591 négyzetméter alapterületű, a Sárközújlakon található az 1213 m², az Avasfelsőfalu melletti 1572 m², míg a Nagytarnán található az 1500 m² nagyságú. Ezek közül azonban csak a szatmárnémeti működik, a többi három viszont lassan két évtizede nem - a sárközújlaki 1992 óta, a másik kettő pedig 1990 óta! A Braticelen (Avasfelsőfalu része) található táborral kapcsolatban ráadásul tulajdonviták is vannak.

Giurca prefektus kérdésére, mely szerint mik az Igazgatóság tervei a három bezárt táborral kapcsolatban, Gal azt mondta: pénz híján stratégiájuk sincs... És hogy a nagytarnai tábor iránt némi érdeklődés mutatkozik a helyi önkormányzat részéről.

A szatmárnémeti táborról az igazgató elmondta, hogy a kis faházakban és a hotelben összesen 111 vendéget tudnak elszállásolni. Egy hete megnyitottak egy fürdőmedencét, amely számára azonban a strand új tulajdonosaitól nem kapnak termálvizet. A fentiekből valamint a telepen található sportpályák bérbe adásából származik némi saját bevétele az Igazgatóságnak. Hogy mennyi, arra viszont nem tudott választ adni...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: