2015-07-06 16:32:12• hírek • Kocsis Zoltán

Se pénz, se stadion? Elkezdte felkészülését az Olimpia

Lehet, hogy Nagybányán játssza hazai meccseit az Olimpia labdarúgó-csapata a következő szezonban! Amennyiben egyáltalán el tud indulni, hisz jelenleg költségvetése sincs a klubnak! Csík Tibor vezetőedző mindenesetre hétfőn elkezdte a felkészülést, szombaton Miskolcon játsszák az első meccset.

Az idei év eddig legnagyobb kánikulájában, mégis sötét felhőkkel a fejük fölött kezték meg hétfőn a felkészülést a román második osztályú bajnokság amúgy is bizonytalan 2015-2016-os szezonjára az Olimpia labdarúgói. A vezetők összesen 46 labdarúgót vártak az első tréningre, ám különböző okok miatt végül „csak" 36-an jelentek meg. A tavalyi keretből biztosan nem lesz idén is a csapat tagja Vlad Bujor, Adrian Micas, Daniel Feier és Ovidiu Bic sem. Mindezt már korábban biztosra lehetett venni, jelenleg pedig úgy tűnik, a kapus Iulian Anca sem marad: őt az élvonalból idén kieső medgyesi Gaz Metan várja. Őt a Zilahról szerződtetett Claudiu Baican pótolhatja.

„Az összetartáson a nagycsapat megmaradt tagja mellett a második számú csapat valamint néhány ifi-játékos vett részt. Most tartunk ott, hogy a nyolc évvel ezelőtt elkezdett munka kezd beérni, így a keret 80%-át ezek a fiatalok alkotják majd", jelentette ki Csík Tibor vezetőedző. Ennek megfelelően a felnőttkeretben jelenleg csak a már említett Baican illetve Romario Rus, Cristian Faur, Mihai Onicas, Adrian Markus, Ciprian Selagea és Darius Lukacs nem Szatmár megyei.

Az Olimpia első barátságos meccsét szombaton Miskolcon játssza, méghozzá a magyar élvonal egyik élcsapatának számító Diósgyőr ellen. A DVTK ezen a meccsen mutatja be az új idényre kialakított keretét, gálára készülnek tehát. Ezt követően Csík legénysége kedden Nagybányán, csütörtökön Balmazújvárosban a Cigánd (NBIII), szombaton pedig Kisvárdán a helyi második osztályos együttes ellen mérkőzik.

Hogy mostani túlméretezett keretből hány játékost tart meg Csík, az elsősorban a második osztályos bajnokság lebonyolításától függ. Ezzel kapcsolatban viszont csak annyit tudni, hogy megszűnik a rájátszásos rendszer és visszatér a hagyományos oda-visszavágós kiírás. De hogy egy nagy csoportos vagy két kisebb csoportos lesz-e a bajnokság, az egyelőre talány. „Amennyiben egy csoport lesz és lesz vagy 38 meccsünk, akkor szükségünk is van egy 30 fő körüli keretre. Ha két kisebb csoport lesz kevesebb meccsel, akkor 20-22 játékos elég lesz", a magyarázta tréner. Mindez június 30-án derülhet ki: addig lehet ugyanis beiratkozni.

A legpesszimistább forgatókönyv szerint azonban az sem kizárt, hogy az Olimpia nem tud beiratkozni!

Ennek alapvető feltétele ugyanis a költségvetés bemutatása. Márpedig jelenleg a klub komoly anyagi gondokkal küszködik. A városi tanács a klub alapszabályzatának megváltoztatásához fűzi az egyesület támogatását, ráadásul a megyei tanács felől is érkeztek fenyegető hangok. Mindennek rendezésére bő három hét áll rendelkezésre.

Vajon az Olimpia szurkolói mit szólnának ahhoz, hogy kedvenceik jövőre nem az Arenei utcai stadionban, hanem a Campului Tineretului utcai létesítményben játszaná hazai meccseit? Nem az Olimpia, hanem a Viorel Mateianu-stadionban. Nagybányán. Az egykori rivális otthonában?

Mindez nem rémálom, sajnos nagyon is fenyegető realitás. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) már tavaly is ideiglenesen adott engedélyt az Olimpia-stadion használatára. Már pedig az azóta eltelt időben annak állaga semmit nem javult. Ezt Razvan Burleanu FRF-elnök is megállapította a múlt heti, szatmárnémeti látogatásán. Pedig sokan emlékezünk még arra, amikor 2012 augusztus 13-i sajtótájékoztatón Dan Babut klubelnök-városmenedzser ígéretet tett: kormánytámogatásnak köszönhetően 2013-ban kezdődik a stadion teljes felújítása....

„Infrastruktúra terén az utolsók vagyunk a második osztályban. Sok harmadik osztályos csapat is jobban áll nálunk", mondta erre belenyugvással Csík. A Steaua korábbi kitűnő védője reményének adott azonban hangot, hogy az 1942-ben átadott stadion csak egyes részét zárja le a szövetség, így a csapat tényleg otthon játszhatja el hazai meccseit. Amennyiben persze lesz pénz benevezni...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: