2009-07-04 14:17:33• hírek • MTI

Se ablak, se tévé, se fűtés

Akár hét eurónyi összegért alhat a fáradt szállóvendég a világ első minden csillagot - igaz szinte minden komfortot is - nélkülöző hoteljében, ami Zürich közelében nyitotta meg kapuit.

Se ablak, se tévé, se központi fűtés-hűtés, de még meleg víz is alig van a svájci Sevelen városkában található Null Stern Hotelben - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában. (Nomen est omen - a szálló neve magyarul: Csillag Nélküli Hotel.) A vendégek alkalmasint akár hat fáradt kamionsofőrt, utazó ügynököt vagy átutazó bevándorlót is kaphatnak hálótársul, és a reggeli 7 órás ébresztő után türelmesen sorakozhatnak a ház egyetlen zuhanyozójára várva.

A szálló konceptuálisművészek tervei alapján született, és nyár eleje óta fogad vendégeket. A hotel tulajdonosa a Riklin testvérpár. Mint egyikük elmondta, a "kevesebb több" mottót tűzték maguk és a vendégek elé, amikor az árakat 5,99-17 font között szabták meg.

"Ez korunk luxusának és megalomániájának antitézise" - fejtette ki Patrick Riklin. A szálloda legnagyobb része föld alatt van, így aztán a meleg nyárban is kellemesen hűvösek a szobák. A fázósaknak pedig melegvizes palackokkal kedveskednek a vendéglátók.

Az olcsó szállásnak ugyan nem sok köze van ahhoz, amit hotelként ismerünk, ám egy fontos előnnyel rendelkezik, amivel többi vetélytársa nem: mivel a hidegháború idején bunkernek épült, s ebből lett átalakítva, a szállóvendégek garantáltan átvészelhetnek benne egy atomrobbanást - írta a telegraph.co.uk portál cikke.


Se ablak, se tévé, se központi fűtés-hűtés, de még meleg víz is alig van a svájci Null Stern Hotelben.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: