2017-04-01 16:21:45• hírek • Kocsis Zoltán

Se 11, se 9 emberrel nem volt esélye az Olimpiának a listavezető ellen

Noha a Juventus egyértelműn megmutatta, miért vezeti toronymagasan a második osztályú bajnokság tabelláját, az volt az ember érzése, az Olimpia egy félidőnyi előnyt adott a listavezetőnek. Amikor aztán kezdett magára találni, tíz emberrel maradt. Majd kilenccel…

A vendég Juventus gyakorlatilag az első pillanattól kezdve magához ragadta a kezdeményezést, Remus Chipirliu lövésénél Iulian Anca már a 13. percben nagyot mentett. Nem váratott magára sokat a vendégek gólja sem, a 20. percben Alexandru Rosca kissé éles szögből gurított a kapus alatt a hálóba.

A gól után is maradt a vendégek dominanciája, az Olimpia nem is nagyon tudott veszélyt jelenteni a listavezető kapujára. Egészen a 40. percig, amikor Andrei Ludusan pazar kapáslövését Relu Stoian bravúrral védte. Néhány perccel később a Kispestről igazolt kapus elgázolta a kilépő Vasile Popot. A kiállítást megúszta, a büntetőt nem, Pop pedig a 44. percben értékesítette is.

Mégsem döntetlennel vonultak szünetre a csapatok, egy rosszul sikerült becsúszás után ugyanis Vasile Buhaescuhoz került a labda – a tavaly Szatmáron játszó csatárt tapssal köszöntötte a közönség –, aki senkitől sem zavartatva kapuba vágta azt.

A második félidőben teljesen megváltozott a játék képe. Az Olimpia játékosaiban tudatosodott, hogy nincs mit veszíteniük, a Juventus pedig „olaszos” módra inkább előnye megtartására összpontosított. Hiába uralta azonban a játékot a szatmári gárda, igazán nagy helyzetet csak keveset tudott kialakítani. Walter Heil csak kevéssel vétette el a célt, Ionut Voicu bombájánál Stoian ismét nagyot védett.

A 70. percben Villand Róbert megkapta második sárgáját, kiállítása megpecsételte a meccs – és az Olimpia – sorsát. Bogdan Andone legényei azonban emberhátrányban, majd Romario Rus második sárgája után (88.) kettős emberhátrányban is mindent megtettek az egyenlítésért. A 91. percben egy hazai szöglet után a Juventus gyorsan végigvitt kontrája után hárman maradtak Ancával szemben, Chipirliunak nem volt nehéz dolga, hogy beállítsa a 3-1-es végeredményt.

Az Olimpia tehát a Sepsi elleni 3-1-es vereség után a Juventustól is ugyanolyan arányú vereséget szenvedett, így zsinórban 3. bajnokiján maradt pont nélkül, nyeretlenségi sorozata pedig négy meccsre duzzadt. A Juventus legutóbb hetet vágott a Clinceni-nek – az Olimpia következő ellenfelének –, így utolsó két meccsén tíz rúgott gólnál tart.

A Brassó döntetlenjével a Juve előnye immár 11 pont, míg az Olimpia vereségével marad a 7. helyen.

A mérkőzés góljait itt nézheted meg!

27. forduló:
Olimpia – Juventus 1-3
gólok: Pop (44., 11-es) illetve Rosca (21.), Buhaescu (45+1.), Chipirliu (91.)
Az Olimpia összeállítása: Anca-Trip - Duruş, Fl. Mureşan, Heil (cpt.), Bura - Villand, R. Rus - I. Roşu (Ad. Voicu 36'), Luduşan, Faur (Kanaloş 76') - Vas. Pop (Oct. Ursu 46')

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: