2009-02-10 11:24:57• hírek • Szatmar.ro

Scolari már a múlt, Hiddink lehet a jövő

Felállították Felipe Scolarit a Chelsea kispadjáról, utóda Guus Hiddink lehet.

A Chelsea honlapja hétfő este hivatalosan is bejelentette, hogy a csapat vezetői felbontották Luiz Felipe Scolari vezetőedző munkaszerződését, feladatkörét ideiglenesen eddigi segítője, Ray Wilkins veszi át.

 

„Sajnálatos módon a csapat eredményei és a teljesítménye elmaradt a várakozástól és úgy ítéltük meg, ahhoz, hogy idén is trófeákat nyerjünk, váltanunk kell", áll a klub közleményében. Scolari, aki 2002-ben világbajnoki címet szerzett a brazil válogatott kispadján, a szezon előtt vette át a „kékek" irányítását. Az idény jól kezdődött számára és csapata számára, ám az utóbbi időben Lampardék megtorpantak, kiestek a Ligakupából, a bajnokságban pedig visszaestek a negyedik helyre, hét ponttal lemaradva a Manchester United mögött, akik ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak.

Utóda kilétét egyelőre homály fedi, az ősszel biztos befutónak tűnő Roberto Mancini állítólag nincs a jelöltek listáján. Ott van viszont a csapat korábbi játékosa, a múlt század legjobb Chelsea-játékosának megválasztott Gianfranco Zola, aki jelenleg is Londonban tevékenykedik, a West Ham United edzőjeként. Esélyeit növeli, hogy segítője a Chelsea-őskövület Steve Clarke, ám az olasz kijelentette, hogy most nem akarja elhagyni a kalapácsosokat, meg szeretné ugyanis hálálni, hogy kezdőként bizalmat szavaztak neki.

Szerző ismeretlen, kép címe:"A kirúgott edző és a magány"  "

A SkySports szerint a befutó az orosz válogatott holland szövetségi kapitánya, Guus Hiddink lehet, aki jó viszonyt ápol Roman Abramoviccsel, a Chelsea tulajdonosával, aki a fizetése egy részét is állja. Hiddink azonban a nyári Európa-bajnokság után újabb két évre kötelezte el magát a „szbornajához"...

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: