2009-08-17 16:41:32• hírek • Szatmar.ro

Prost szerint Schumacher megijedt

Angol lapértesülések szerint a Ferrari kivásárolná Raikkönent a szerződéséből.

A Ferrari háza táján semmi sem biztos az idei szezonban, rég volt ilyen hányattatott idénye az olasz gárdának: Massa sérülése után előbb úgy tűnt, hogy Michael Schumacher helyettesíti majd a brazilt, míg a hírek szerint jövőre Fernando Alonso veszi át Kimi Raikkönen helyét.

Michael Schumacher bejelentése, miszerint a szezon hátralévő részére visszatér a Forma1-be, hatalmas lelkesedést váltott ki a szurkolókból, a hétszeres világbajnok azonban nyakfájdalmaira hivatkozva végül mégsem vállalta az indulást a valenciai Európa Nagydíjon. Helyette Luca Badoer versenyzik majd. Hogy a későbbiekben ki pótolja Massát, az még rejtély.

Alain Prost, a sportág egyedüli négyszeres világbajnoka ugyanakkor nem venne rá mérget, hogy Schumacher csak az egészségügyi gondjai miatt visszakozott: „Kérdéses, hogy Schumacher csak az egészségügyi problémái miatt lépett vissza".

A Professzornak becézett egykori klasszis szerint a német sztár egyszerűen megrémült a rá váró feladattól. „Amikor ismét beült az autóba, talán látta, hogy milyen hihetetlen feladat előtt áll. Három évet nem versenyzett és a test sokat változik ennyi idő alatt: a reakcióideje megnő, a látás élessége pedig csökken", mondta Prost, aki 1993-ban egy éves kihagyás lett újra világbajnok.

A Ferrarival kapcsolatos hír továbbá, hogy az angol The Sun napilap szerint az istálló a szezon végén meg akar szabadulni Kimi Raikkönentől. „Kimi megkapja fizetése felét, ha cserében egy évvel korábban kilép a szerződéséből.", idézi a lap egy magát megnevezni nem kívánó Ferrari-bennfentest. Lapértesülések szerint Fernando Alonso már alá is írta 2010-től érvényes kontraktusát a maranellói csapattal.



Alain Prost az 1991-es Monacói Nagydíjon a Ferrarival


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: