2012-10-04 13:02:18• hírek • Samsungspor

Schumacher végleg befejezi!

A Mercedes AMG Petronas hétszeres világbajnok versenyzője Japánban bejelentette, hogy az idény végén végleg visszavonul a Forma-1-ből.

Michael Schumacher az 1991-es Belga Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben. A német legenda összesen 7 világbajnoki címet szerzett a sportban, mellyel rengeteg rekordot döntött meg.

Schumacher 1994-ben és 1995-ben a Benetton, addig 2000 és 2004 között a Ferrari színeiben ünnepelt bajnoki címet.

A 91 győzelmet és 68 dobogós helyezést, valamint 77 rajtelsőséget számláló pilóta 2006 év végén intett búcsút a kategóriának. Három esztendővel később úgy döntött, visszatér és egy három évre szóló megállapodást írt alá a Mercedesszel.

2010-ben a 9., addig 2011-ben a 8. helyet szerezte meg a bajnoki összetettben. Jelenleg 14 verseny után, és 6 futammal a szezon vége előtt a 12. pozíciót foglalja el, mely nagyban köszönhető annak, hogy a Mercedesével rendre technikai problémák adódtak.

A német gyártó egy héttel ezelőtt hivatalosan is bejelentette, hogy 2013-tól Lewis Hamilton veszi át a helyét a csapatnál és Nico Rosberg csapattársa lesz. Schumacher nevét többek között a Sauber, a Williams, a Lotus és a Ferrari istállónál is hallani lehetett, de a rekorder most bejelentette, hogy az idény végén végleg búcsút int a kategóriának, és nem versenyez többé az F1-ben.

„Megkönnyebbültnek érzem magam a döntést követően. Nem az én stílusom az, hogy valamit úgy tegyek, miközben abban nem vagyok 100%-ig biztos. Kétségtelen, hogy nem értük el a célunkat a Mercedesszel, miután egy győztes csapatot akartunk létrehozni. De néha többet tanulsz egy vereségből, mint egy győzelemből." - kezdte Michael Schumacher a hivatalos bejelentését.

„Úgy döntöttem, hogy visszavonulok a szezon végén, noha még mindig képes vagyok arra, hogy a világ legjobbjaival vegyem fel a versenyt. Ez egy olyasvalami, amire büszke vagyok, és soha nem sajnáltam azt, hogy visszatértem. Elégedett lehetek a teljesítményemet illetően, és tény, az elmúlt három esztendőben folyamatosan fejlődtem. De egy bizonyos ponton eljön az idő, amikor búcsút intesz ennek az egésznek."

„Az elmúlt hetekben és hónapokban nem voltam biztos abban, hogy még mindig megvan bennem a motiváció és az energia, mely a versenyzéshez szükséges. Az én ambícióm az, hogy a győzelemért harcoljak és csak az jelent számomra örömöt, ha versenyképes vagyok."

„2009 év végén azt mondtam, hogy újra sikeres szeretnék lenni, és ez volt az, ami miatt sok kritikát kaptam az elmúlt 3 esztendőben. Ez részben indokolt volt. Összességében világos lehet az, hogy nagyon boldog vagyok azzal, amit a pályafutásom alatt elértem."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: