2012-11-26 12:17:56• hírek • MTI

Vettel címe és Schumacher visszavonulása a téma

Sebastian Vettel címvédése és Michael Schumacher visszavonulása a fő téma a német sajtóban a Forma-1-es világbajnoki sorozat brazíliai zárást követő napon.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung Világbajnok-avatás a rémület pillanataival címmel közölt beszámolót, amely szerint Sebastian Vettel Forma-1-es karrierjének 101. futama a német pilóta számára "szoros, izgalmas, felkavaró, briliáns és zűrzavaros, de végül sikeres volt".

A Bild Vettel-őrület címmel a lap első oldalán közölt beszámolót, amely szerint a futam "idegölő krimi volt az utolsó kanyarig". A lap kiemelte: a sorban a harmadik világbajnoki címét megszerző versenyzőnek elsőként Michael Schumacher gratulált. "Vettel, mostantól az autóversenyzés istene vagy" - írta a bulvárlap.

A Süddeutsche Zeitung Mégiscsak sikerült című beszámolójában kiemelte: a Forma-1 idei szezonja a sportág történetének egyik legviharosabb szezonja volt, és "éppen olyan turbulencia közepette ért véget, ahogyan elkezdődött". A futam "lélegzetelállító volt", és csak a verseny végét jelző zászló meglengetésével vált biztossá, hogy Vettel nyeri az idei világbajnokságot, és így ő lesz minden idők legfiatalabb háromszoros Forma-1-es világbajnoka.

A Berliner Zeitung Három csillag az örökkévalóságnak címmel közölt beszámolót, amely szerint a harmadik világbajnoki cím megszerzésével Vettel "a Forma-1 titánjainak ligájába katapultált", pedig ő maga még mindig felnéz e liga tagjaira. 

Michael Schumacher búcsújával kapcsolatban a Frankfurter Allgemeine Zeitung Michael - Thank You & Goodbye címmel közölt írást, amelyben kiemelték: a Mercedes és Schumacher gyakran elmaradt saját elvárásaiktól. A versenyzői pályafutás hároméves meghosszabbításának mérlege megannyi középszerű futam, amelyek közül csak egy valenciai harmadik hely emelkedik ki, valamint egy első helyezés a Monacói Nagydíj időmérő edzésén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: