2009-07-25 21:54:57• hírek • Szatmár.ro/MTI

Massa életveszélyes állapotban van

A Magyar Nagydíj időmérő edzésén súlyos sérüléseket szenvedett Felipe Massa, a Ferrari pilótája. Amint arról korábban hírt adtunk, a brazil pilótát vélhetően egy leszakadt rugó találta fejen, melynek következtében a gumifalba csapódott.

Eltérő információk láttak napvilágot a pilóta állapotát illetően. Egyes sajtóértesülések szerint eszméletlen volt, amikor a kórházba szállították, míg korábban ezt cáfolták a csapat sajtószóvivói.  Jelenleg, miután megoperálták a pilótát, súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van. Az már biztos, hogy holnap nem áll rajthoz, de az orvosok mindent megtesznek azért, hogy a pilóta meggyógyuljon, közölte Dr. Bazsó Péter, a Honvéd Kórház orvosigazgatója.

A pilóta hivatalos honlapján azt közölték, hogy az állapotáról bővebb információkat csak reggel tesznek közzé.

 

Az MTI információi szerint Massa jelenleg altatásban van, lélegeztető gépen. Vasárnap ébresztik az altatásból.

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke bejelentette, hogy a Ferrari csak egy autóval vesz részt a futamon, így a 14 órakor rajtoló Magyar Nagydíjon Massa kiesésével 19 pilóta lesz a rajtrácson. Gyaníthatóan ebben az idényben már nem versenyezhet.  A Ferrari ugyanakkor ellentmond az orvosok véleményének, elmondásuk szerint a pilóta nincs életveszélyben.

Massa 2002 óta versenyez az autósport elitkategóriájában, eddig 116 futamon indult, 11 alkalommal intették le elsőként, és 15-ször rajtolt az élről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: