2009-07-30 00:15:23• hírek • Szatmar.ro

Schumacher helyettesíti Massát

A hétszeres világbajnok három év után tér vissza a Forma1-be.

Bekövetkezett az, amiben immár senki sem bízhatott: minden idők legeredményesebb Forma1-es versenyzője, a német Michael Schumacher visszatért a száguldó cirkuszba. A hétszeres világbajnok helyettesíti ugyanis a Magyar Nagydíj időmérőjén súlyos balesetet szenvedett Felipe Massát.

„Kész vagyok arra, hogy kisegítsem a Ferrarit, nem térhetek ki a felelősségvállalás elől. Olyan szorosan kötődöm ehhez az istállóhoz, hogy ebben a rendkívül szerencsétlen helyzetben nem mondhattam nemet", áll a scuderiával öt világbajnoki címet szerző pilóta közleményében.

Schumacher bevetése egy másik Ferrari-legenda, az osztrák Niki Lauda ötlete volt Massa balesete után, ám kedden Willi Weber, a 40 éves német menedzsere még cáfolta ennek lehetőségét. „Michael nem indul Valenciában, kizárható a visszatérése."

 

Weber kijelentésében mellesleg a kulcsszó Valencia. Az ugyanis nem egyértelmű, hogy Schumi csak a következő, Spanyol Nagydíjra ül a kormánykerék mögé, vagy a szezon hátralévő részében is rajthoz áll. Egy biztos, a Ferrari közleményben közölte, hogy ők a minden jelentős rekordot tartó Schumacherrel szeretnék befejezni az idényt. Már ki is dolgoztak egy speciális edzésprogramot, hogy két hét alatt fizikailag felkészült legyen a bevetésre.



Ismét tűzpirosba öltözik Michael Schumacher


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: