2014-12-28 21:16:15• hírek • Blikk.hu

Schumacher egy éve harcol a felépüléséért

Mi lesz vele? – ezt találgatják Michael Schumacher (45) rajongói. A hétszeres Forma–1-es világbajnok német hétfőn egy esztendeje szenvedett súlyos síbalesetet, feje sziklának csapódott. Élet és halál között lebegett, s bár állapota javult, nem tudni, hol tart a felépülése.

Schumi Méribelben síelt, amikor bukott, és fejét nem védte meg a sisak. Súlyos agysérülést szenvedett, aggasztó hetek után megnyerte a halállal vívott csatát, de csak találgatni lehet, milyen állapotban van. Már az örömhírnek számított, hogy a kómából felébredve képes volt pislogással kommunikálni, felesége, Corinna (45) az ősszel arról beszélt, örülne, ha jövőre tolószékben tudna közlekedni a férje. Otthon kezelik, speciális lakrészt építettek neki, orvoscsapat próbálja minél jobb állapotba hozni. Mindenesetre az nem ad okot az optimizmusra, hogy tovább tart a titkolózás..

Dr. Dénes Zoltán, a Magyar Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Agysérültek Rehabilitációs Osztályának osztályvezető főorvosa szerint Schumacher állapotában feltételezhetően nem következett be gyökeres változás.

– Továbbra sem tudjuk, pontosan mi van vele, de azt gondolom, ha igazán jó hírek lennének, azt családja megosztotta volna a világgal. Valószínűleg olyan súlyos az agysérülése, hogy állandó segítségre, ápolásra szorul. Ez az állapot évekig is eltarthat. Az én praxisomban is van olyan beteg, akit már 10-12 esztendeje otthon ápolnak – mondta a Blikknek dr. Dénes Zoltán.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: