2013-12-31 13:12:40• hírek • MTI

Schumacher állapota javult, de még mindig életveszélyben van

Kedd délelőtt az orvosok megtartották a második hivatalos sajtótájékoztatójukat Michael Schumacher balesete kapcsán, melyen többek között az is kiderült, hogy javulás állt be a német legenda állapotát illetően, de sajnos még mindig életveszélyben van.

Az orvosok elmondták, hétfő este némi javulás állt be Schumacher állapotában. Több vizsgálatot is elvégeztek rajta  és ezek némi javulást mutatnak. A tegnap esti műtét sikeres volt. Még egy operációra biztosan szüksége lesz, de ez egy nagyon komoly döntés, és sok múlik azon, hogy a család miként is dönt.

A képalkotó vizsgálatok azt mutatják, hogy egy javulási folyamat indult el. Egy biztos, az állapota nem romlott.

Estére kiderült, hogy a nyomást sikerült csökkenteniük az agyában. A reggeli képek pedig egészen határozottan jobb állapotot mutatnak, mint az esti felvételek. Az állapota relatíve stabil

A vérömlenyt eltávolították az első műtét alkalmával, ami sikeres volt. Úgy tűnik, hogy ez tartós lesz. De vannak bizonyos pontok az agyban, amik szigorú felügyeletet igényelnek és beavatkozást kívánhatnak.

Nincs túl az életveszélyen, de a kép biztató. A család és az orvosi stáb együtt döntött arról, hogy egyelőre a konzervatív orvosi terápiát alkalmazzák, elhalasztván a következő idegsebészeti beavatkozást. Az orvosok nem számítanak arra, hogy nagyon gyors javulás várható az állapotában, így türelmesnek kell lennünk.

Schumacher továbbra is az intenzív osztályon fekszik. Az orvosok most inkább kontrol alatt tudják tartani a helyzetet, mint korábban, ami szintén pozitív.

Egyelőre szó nem lehet arról, hogy a legendát felébresszék a mesterséges kómából. A következő órák fontosak lesznek, de az ex-versenyző még mindig életveszélyben van. Az állapota azonban jobb, mint tegnap. Az orvosok nagyon bíznak abban, hogy ez a folyamat folytatódni fog. Az éjszaka javult az állapota és reggelre az stabillá vált.

Az orvosok nem számítottak arra, hogy Schumacher állapota ekkorát fog javulni az éjszaka folyamán. A szakemberek hosszú folyamatra számítanak, de most mindenki bizakodóbb.

Egyelőre nincs szállítható állapotban, és pillanatnyilag nincs is rá szükség. Óráról órára ismétlődnek a vizsgálatok. Az orvosok nem tudják megmondani, hogy a következő órák mit hoznak.

Az agy nyomása adott különösen aggodalomra okot. Ebben a pillanatban ez jelenti a legnagyobb rizikófaktort. Még mindig sok bevérzést találhatunk az agyban.

Az orvosok hozzátették, egy komoly agysérülésről beszélhetünk Schumacher esetében, ami azonban fejleszthető. A legfontosabb beavatkozást a koponyacsont egyik részének az eltávolítása jelentette, mellyel nagyban csökkenteni tudták a nyomást az agyban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: