2008-09-18 19:56:12• hírek • Szatmar.ro

Schumacher a legkelendőbb

Még mindig a hétszeres világbajnok nevével ellátott áruk a legkeresettebbek.

Azt tudtuk, hogy a Forma 1 hatalmas pénzeket emészt föl és a csapatok óriási összegekkel rendelkeznek - a Toro Rosso, a második legkissebb költségvetésű istálló is megközelítőleg 30 millió euróval gazdálkodik évente. Az viszont mindig egy érdekes kérdés, hogy ezen összegek honnan is állnak a csapatok rendelkezésére.

 

Nos, egy részük a merchandising tevékenységből, azaz a különböző, a csapatok vagy a pilóták nevével ellátott árucikkek eladásából. Ezen mutatók összehasolításával azt is meg lehet tudni, hogy mely versenyzőnek illetve csapatnak van nagyobb szurkolótábora.

Az istállóknák egyértelmű volt a válasz, a Ferrari vitte el a legnépszerűbb csapat címet. A "scuderia rosso" évente nem kevesebb, mint 65 millió eurót tesz zsebre a merchandisingnak köszönhetően. A második helyen a McLaren áll 20 millióval, a harmadik BMW 10, a negyedik Renault 8 millió euróval.

A pilótáknál némileg a meglepő a helyzet, a két éve visszavonult Michael Schumacher ugyanis évi 20 millió eurós forgalommal még mindig a legkeresettebb pilóta, megelőzve Alonsót, Hamiltont, Massát és Raikkönent.

Ebben a tekintetben azonban a Forma 1 válságban van, ezek az összegek ugyanis hét éve csökkenőben vannak, a szakemberek szerint a hiányzó markáns személyiségek miatt. Ezzel magyarázzák például, hogy a 14 éve elhunyt Senna még mindig keresettebb, mint a még aktív Fisichella.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: