2014-09-09 20:29:21• hírek • .Samsungsport.hu

Schumacher 254 nap után hazatér!

Michael Schumacher ügynöke bejelentette, hogy a hétszeres világbajnok pilóta svájci otthonában folytatja felépülését.

Sabine Kehm újra nyilatkozott Michael Schumacher kapcsán, a hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta decemberi síbalesete után egy svájci rehabilitációs klinikára került miután felébredt féléves kómájából. Schumacher menedzsere bejelentette, hogy a legendát svájci otthonába szállították, a jövőben így hazai környezetben folytathatja felépülését.

- Bár az utóbbi hetekben tapasztalható volt némi javulás, Michael állapota ezzel együtt nem sokat változott. Továbbra is hosszú és nehéz út áll előttünk - mondta a család szóvivője. - Szeretnénk megköszönni a lausanne-i klinika dolgozóinak az áldozatos munkát, a család nagyon hálás nekik. Végezetül ismét arra kérnénk a rajongókat és az újságírókat, hogy tartsát tiszteletben Michael és szerettei magánéletét.

A 45 éves, legendás pilóta - aki 2012 végén vonult vissza véglegesen az F1-től - 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Mesterséges kómában tartották és január végén kezdték el fokozatos felébresztését.

A menedzsere, Sabine Kehm június 16-án jelentette be, hogy Schumacher már nincs kómában és elhagyta a grenoble-i kórházat, hogy megkezdje hosszú rehabilitációját, amely keddig egy lausanne-i kórházban zajlott.

Michael Schumacher pályafutása során összesen 308 futamon vett részt - nála csak a brazil Rubens Barrichello állt többször rajthoz a száguldó cirkuszban -, s rekordnak számító 91 alkalommal diadalmaskodott. Csúcstartó - a vb-címek mellett - a legtöbb első rajtkockát és a versenyben futott leggyorsabb kört tekintve, élen áll az összes szerzett pontok és a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: