2009-07-24 15:24:03• hírek • Gozner Gertrud

Schengen a következő cél

Július 24-én emlékeznek meg országszerte a Román Határrendőrség napjáról. Az intézmény 145 éves fennállását ünnepli az idén.

Ennek keretén belül a Szatmár Megyei Határrendészet munkatársai a Megyei Adóhivatal gyűléstermében tartottak ünnepséget. Az eseményen jelen volt Adrian Stef, a Megyei Tanács alelnöke, Kereskényi Gábor alpolgármester, a magyarországi kollégák a szomszédos Szabolcs- Szatmár- Bereg megyéből, valamint a Belügyminisztérium alá tartozó többi intézmény képviselői.

Elsőként Adrian Stef tolmácsolta a jelenlévőknek Traian Basescu államelnök üzenetét, majd Kereskényi Gábor üdvözölte Emil Boc kormányfő nevében az összegyűlteket. Szintén felolvasásra kerültek Dan Nica belügyminiszter és Dr. Nelu Pop, az Országos Határrendőrség főfelügyelőjének ünnepi jókívánságai. Megalakulása óta a határrendőrség számos átalakuláson, átszervezésen ment keresztül, míg végül elnyerte a mai korszerű, az uniós normákhoz igazodó formáját - derült ki a beszédekből.

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Határőrség nevében Gál József köszöntötte az ünneplőket. Gál megköszönte a román kollégák erőfeszítéseit, amelyekkel hozzájárulnak ahhoz, hogy az Európai Unió 500 millió lakosa biztonságban érezhesse magát. Románia most nagy lépés előtt áll, csatlakozni fog a Schengeni térséghez - fejtette ki a magyarországi vendég. Ahhoz, hogy ez sikerüljön sok munkára van szükség, ezért készen állnak felajánlani a tapasztalataikat és segí1tségüket a romániai határőröknek - tette hozzá.

A rendezvény keretén belül több tisztet is előléptettek, kitüntették az év legjobb határőrét, valamint díjazták a kerek évforduló kapcsán megszervezett sportrendezvények nyerteseit. Az ünnepség pezsgős koccintással zárult.


Július 24-én emlékeznek meg országszerte a Román Határrendőrség napjáról.


Az intézmény 145 éves fennállását ünnepli az idén.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: