2019-10-18 13:48:33• hírek • Bajnai Botond

Savanyú káposztát raktak az ovisok

Nem lehet elég korán elkezdeni a konyhai praktikák elsajátítását: péntek délelőtt a Hám János Óvoda gyermekei a savanyú káposzta készítésének fortélyaival ismerkedhettek meg.

 

A múlt heti őszi szüretet követően, újabb nagyszerű hagyományőrző programot szerveztek a Hám János Óvoda pedagógusai: savanyú káposztát rakni tanították a gyermekeket.

Lieb Andrea óvodavezető elmondta, korábban még nem volt példa ilyesmire, ez volt az első óvodai savanyú káposzta készítés, amit a gyerekek nagyon élveztek.


Sokan mondták is, inkább a nagyobbak, igazi vitaminforrás, előző évben vidéken, nagymamánál kóstolták a téli csemegét.

 

A savanyúság készítés során a gyermekek megtekintették a berakás folyamatait, a káposzta gyalulástól kezdve, a jellegzetes fűszerek (torma, kapor, csombor, fekete bors) elhelyezésén át egészen a döngölésig, közben Lieb Andrea óvodavezető és Kovács Emese óvónő hasznos útmutatóit hallgathatták meg.

 

Az óvoda 4 magyar és 4 német csoportja számára két hordóba, összesen 130 kilogramm káposztát sikerült elrakni, ez idő alatt, minden csoportnak lehetősége volt megtekinteni és természetesen ki is próbálni a munkafolyamatokat.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: