2013-12-02 09:42:07• hírek • Blikk.hu

Sas József fél, ezért vonul vissza

Sas József tavasszal új életet kezd: áprilisban ugyanis egészségügyi okokból visszavonul a színpadtól. A 74 éves színész-rendező, addig is fellép társulatával a Lúdas Mutyi című kabaréban.



Tavasszal katéterezték, nyáron a nyaki ütőerét operálták meg, ez az oka, hogy eltökélte, visszavonul?

Sas József: Főleg ez, de van más is. Tény, hogy most úgy érzem, abbahagyom. Megviselnek a próbák, elfáradtam idegileg. Ezzel nem lehet viccelni. A második műtétem olyan volt, hogy utána abszolút azt éreztem, ezt abba kell hagyni. Az egyik orvos javasolta is a visszavonulást, de a másik azt mondta: ezen nagyon el kell gondolkodni, mert egy színésznek a halála, ha abbahagyja.

Végleges a döntés, vagy olyan lesz, mint azoké a zenekaroké, amelyeknek több búcsúkoncertje is volt?

Most azt érzem, igen. A műtétem óta volt három előadás, utána megvártak a nézők, akiktől rengeteg őszinte szeretetet kapok. Ezt eddig is éreztem, de most annyira meghatott, hogy zavarban vagyok, ennek ellenére pillanatnyilag nem változtatok a döntésemen.

Ennyire veszélyesnek érzi a további munkát?

Egyszerűen félelmeim vannak. Félek, hogy a színpadon rosszul leszek. A korábbi szorítás a mellkasomban elmúlt, a katéterezés és a nyaki ütőérjavítás használt, jobban is érzem magam, mégis időnként beugrik, hogy rosszul lehetek előadás közben. Nem vagyok Moliére, aki a színpadon halt meg. Januárban leszek 75 éves, amit hiába nem érzek, mégis annyi.

Biztos benne, hogy jól döntött?

Nem, egyáltalán nem. Felelősséget érzek a kis társulatért is. Mi támogatás nélkül működünk. Saját pénzünkből tartjuk fönn magunkat, díszlet, bútor kellék, világítás, az előadás komplett színre vitele, mindez önerőből. A kollégáknak ez a néhány előadás szinte az egyetlen jövedelme. A társulat tagjai, Beregi Péter, Baranyi Laci, rutinos rókák, a többiek saját felfedezéseim: Aradi Tibi, Varga F. József, Kokas Piri, Ress Hajnalka tehetséges emberek. Ezért vagyok bizonytalan.

Mit mond a környezete, a családja?

A Facebookom tele van biztatással, kérik: ne hagyjam abba. A feleségem, aki a legjobban ismer és nagyon félt, mégis azt mondja: abba halsz bele, ha abbahagyod! Lányom és a fiam már óvna a munkától.

 

Olvassa tovább a Blikk.hu-n!

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: