2009-07-27 16:44:25• hírek • MTI/Reuters/AFP

Sarkozy már jobban van

Hétfő délelőtt elhagyhatta kórházát a francia köztársasági elnök.

Nicolas Sarkozyt vasárnap szállították kórházba, azt követően, hogy Versailles-ban kocogás közben rosszul lett. Az elnöki hivatal közlése szerint Sarkozy szédülését a kánikula és kimerültség okozta és nem szívbetegség. Az államfő saját lábán hagyta el a Párizs környéki Val-de-Grace katonai gyógyintézetet, ahova helikopteren szállították be. Miután felségével kocsiba ült, széles mosollyal, integetve üdvözölte a járdán összeverődött embereket.


A "hiperaktív elnökként" is ismert 54 éves Sarkozy hatalmas munkatempót diktál magának, és emellett  rendszeresen sportol. Orvosai további kezelést nem tartottak indokoltnak, de néhány napos pihenőt javasoltak neki. Sarkozy keddi programjait lemondta, de a szerdai kormányülésen már elnökölni óhajt.

Franciaországban nincs meg a hagyománya annak, hogy tájékoztassák a közvéleményt az államfő egészségi állapotáról. Francois Mitterrand néhai elnöknél már nem sokkal  1981-es megválasztása után rákbetegséget diagnosztizáltak, de Franciaország lakossága csak 1992-ben értesült erről.


Sarkozy hivatalba lépése után megígérte, hogy szakít ezzel a szokással. A július 3-án nyilvánosságra hozott legutóbbi egészségügyi laboratóriumi leletei normálisak voltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: