2020-03-20 12:44:53• hírek • Bajnai Botond

Sárközújlakon is zajlik a közterületek fertőtlenítése

illusztráció
illusztráció

A sárközújlaki önkormányzat is odafigyel a szükséges járványügyi intézkedések betartására a koronavírus-járvány idején: megkezdték a közterületek, buszmegállók és piacterek fertőtlenítését.

Piricsi Arthur polgármester a Szatmár.ro-nak elmondta, igyekeztek lehetőségeiket kihasználva az elmúlt napokban tájékoztatni a lakosságot a különböző országos és helyi szinten meghozott rendelkezések felől annak érdekében, hogy mindenki tisztában legyen az ilyenkor szükséges előírásokkal.

Ugyanakkor már napokkal ezelőtt megkezdődött a közintézmények, a közterületek, a buszmegállók, a piac, és egyéb forgalmas helyek fertőtlenítése, a polgármester elmondta: klór alapú vegyszerekkel permeteznek mindenhol. Ezzel együtt a piacon betiltották a földről való árusítást. Jelenleg csak az asztalokról lehet értékesíteni a mezőgazdasági termékeknek. „Akik nem értenek ezzel egyet, azokat kitiltjuk a piacról” – fogalmazott Piricsi.



A városházán nem állt le a munka, minden ügyét intéző lakost kiszolgálnak, viszont csak sorban engedik be az érkezőket, nem léphet be mindenki egyszerre az épületbe. A polgármesteri hivatal munkatársai közül is legtöbben dolgoznak, néhányan vannak csak, akik kisgyermekük miatt igényelték az állam által felajánlott, 75%-os bér mellett történő otthon-tartózkodási lehetőséget.

A hivatal munkacsapata pénteken is dolgozott: betonoztak, jövő hétre pedig térkövezés van kilátásban, igyekszenek tartani az eltervezett tempót, úgy hogy közben senki egészsége ne kerüljön veszélybe.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a helyi rendőrség és önkéntes tűzoltóság munkatársai meg vannak bízva azzal, hogy felkeressék a külföldről hazatérőket, hollétükről folyamatosan tájékozódjanak, akiket kell, helyezzenek karantén alá, illetve minderről rendszeresen tájékoztassák a prefektusi hivatalt.

Piricsi végül elmondta azt is, bízik benne, hogy az iskolában zajló felújítási munkálatok, illetve a két tervben lévő sportpálya kivitelezési folyamatai nem fognak csúszni a járvány miatt. Amennyiben nem lesz egy olyan kijárási tilalom, ami következtében halasztani kellene sok mindent, vélhetően nem lesznek fennakadások.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: