2010-03-07 12:50:24• hírek • szatmar.ro

Sárközújlak: kézügyességi verseny

Sárközújlakon rendezték meg a negyedik Márciuska Versenyt.

A Sárközújlaki I-VIII. Osztályos Általános Iskolában tartották meg az immár hagyományos Márciuska Versenyt, amelyen a házigazdák mellett az aranyosmeggyesi, a józsefházai, az apai, a szatmárudvari tanintézmények diákjai voltak jelen.

A diákok a tanerők irányítása mellett különféle, megadott minta szerinti használati tárgyakat készítettek, az Nők Napja jegyében. A megmérettetésen összesen 112 gyerek, 43 pedagógus és két iskolaigazgató vett részt.

Csáki Ferenc, sárközújlaki intézményvezető üdvözölte elsőként a megjelent gyerekekeket és tanítókat, majd a város polgármestere, Sebesi János mondott beszédet. Az elöljáró a szóban forgó községek jószomszédi viszonyának az ápolásáról beszélt, amely önkormányzati téren is igen jó - az esemény bizonyítéka annak, hogy más vonatkozásban is léteznek szoros együttműködések.

A zsűrinek végülis nehéz dolga volt: mindegyik katagóriában - elsősök, másodikosok, harmadikosok és negyedikesek - mindegyik csapat elismerésben részesült, holtverseny alakult ki. A Márciuska Versenyt első alkalommal 2007-ben, Aranyosemggyesen tartották meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: