2010-04-08 13:23:48• hírek • Szatmar.ro

Üdülőövezet Sárközújlakon

Az egyik, a helyiek körében csak „Varjas"-nak nevezett részen található adorjáni halastavat nem a Szatmárnémeti Sporthorgászegyesület fogja működtetni a jövőben - a sárközújlaki tanácsosok elsősorban azért döntöttek így, mert nem történt befektetés a szóban forgó tó melletti területen az elmúlt időszakban.

A döntéshozó testület határozata értelmében egy helybeli család kapta meg a működtetésre a jogot: Simon Sándor és fia, az ifjabbik Sándor társulási szerződést kötött a helyi önkormányzattal. A megegyezés szerint a polgármesteri hivatal adja a területet, a bérlők pedig karbantartják a tavat, és beruházásokat hajtanak végre - a bevételt fele-fele arányban osztják el.

Simonék elmondása szerint nemrég egy tonna halat telepítettek a szóban forgó tóba, amelyen április 16-án indul a horgászidény. A napijegy 40 lej lesz, amelynek fejében három kilogrammnyi hal vihető haza. Az önkormányzat és a bérlők megegyezése kiterjed faházak építésére is, valamint arra, hogy - akárcsak Muzsdajon - felparcellázzák a part egy részét, üdülőházak építésére.


Fejlesztések a sárközűjlaki tónál
Beruházások várhatók a Sárközújlaki halastó környékén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: