2017-03-31 18:43:40• hírek • Kocsis Zoltán

Sárközújlak az egyedüli az országban, amely…

Nem akármilyen fegyvertényt tudhat magáénak Sárközújlak városa és Piricsi Artúr polgármester! A nemrég aláírt szerződés értelmében a kisvárosban hamarosan elkezdődik a jövő – több szempontból is.

„Két héttel ezelőtt Bukarestben jártam, ahol szerződést írtam alá az Országos Ásványkincshatósággal (ANRM). Ennek értelmében a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal birtokolja a továbbiakban a település területe alatt található termálvíz kitermelési jogát”, árulta el Piricsi Artúr polgármester.

Ez miért olyan nagy szó, tehetnénk fel a kérdést. „Tudtommal ezzel mi lettünk az első olyan önkormányzat az országban, amely rendelkezik ezzel a joggal”, tette hozzá a polgármester.

Mindez persze komoly presztízs, de Piricsi számára ez nem ezért fontos. Neki nagyon komoly tervei vannak a termálvízzel. Nem is egy!

„Először is szeretnénk megvalósítani, hogy a közintézmények fűtését termálvízzel oldjuk meg. Ez óriási megtakarítást jelentene már rövid távon is”, enged betekintést terveibe Piricsi. Ezt európai uniós támogatásból kívánja finanszírozni.

A másik terv pedig egy termál strand megépítése. „Egyeztettünk már egy befektetői csoporttal erről”, mondja a polgármester. A strandnak a kastélykert egyik része adna otthont. A kastélykert és az épület területe ugyanis az önkormányzat tulajdona, csak a kastélyt birtokolja a ifjúsági- és sportminisztérium.

A felmérések szerint Sárközújlak közel 35 hektárnyi területe alatt lehet jó minőségű termálvizet kitermelni. Ennek az elemzését, vizsgálatát már az idén elkezdi az önkormányzat.   

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: