2014-04-08 17:02:43• hírek • Kocsis Zoltán

Sárközi bronzérem a koszovói shotokan világbajnokságon

Tőle független okok miatt lemaradt a tavalyi, isztambuli világbajnokságról, idén viszont már ott lehetett Prishtinában az V. Shotokan Világbajnokságon. Ha már ott volt, akkor nem tért haza üres kézzel a koszovói fővárosból: bronzérmet szerzett élete első nagy komoly versenyén.

Podolyák Denisza egyik álma valóra vált: az országos bajnoki címét követően végre részt vehetett a világbajnokságon. Mivel a román szövetség csak a 14 éven felüli versenyzők költségeit fedezi (nesze neked utánpótlás-nevelés és a gyerekek támogatása), így a szülők kellett előteremtsék azt a kétezer lejt, amivel a versenyen való részvétel jár. Sárközújlak és Prishtina nincs ugyanis közel egymáshoz: 850 kilométer választja el egymástól a két várost. Ezen kívül fedezni kellett a szállást, az ellátást, a nevezési díjat... Megérte azonban az áldozat, a 13 éves lány ugyanis boldog mosolya mellett egy igen értékes bronzéremmel tért haza.

A koszovói kiruccanás közel egy hétig tartott. Deniszáék szerdán indultak el busszal, csütörtök délután értek Prishtinába, pénteken már meccse volt és kedd hajnalban ért haza Sárközújlakra. A verseny mellett jutott némi idő városnézésre, a közel kétszázezres város Deniszát Szatmárnémetire emlékeztette.

A világbajnokságon összesen 17 ország (a házigazda Koszovó, valamint Románia mellett Svédország, Anglia, Albánia, Csehország, Kazahsztán, Svájc, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Bahrein, Türkmenisztán, Lengyelország, Horvátország, Grúzia, Bulgária, Szíria) karatékája vett részt.

Denisza a lányok 12-13-éves korcsoportjában és az +52 kilogramm súlycsoportban két kategóriában indult. Kumitében nem volt szerencséje, hisz a meccs végén a bírók négy az egy ellenében úgy ítélték meg, hogy a kimondhatatlan nevű horvát kislány, Marija Vrtiprah volt a jobb, így ő ment tovább.

A másik kategóriában, a shobu ippon kumitében viszont, ahol az győz, aki hamarabb eléri a két pontot (a két kategória a pontozási rendszerében is különbözik egymástól) az elődöntőig jutott, ahol az angol Hannah Nicholson győzte le, így a kazah Anara Tanzsarikovéval holtversenyben a harmadik helyen végzett.

„Természetesen jó érzés volt ott lenni a világbajnokságon és harmadiknak lenni. De még jobb lett volna elsőnek vagy másodiknak lenni", mondta gyermeki őszinteséggel, egyben kendőzetlen optimizmussal és céltudatossággal Denisza.

„Köszönettel tartozunk Belega Cristian edző áldozatos munkájáért, valamint a sárközújlaki polgármesteri hivatal támogatásáért", tette hozzá Podolyák Miklós, a büszke édesapa.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: