2018-12-22 15:44:30• hírek • Szatmár.ro

Sárga jelzést adtak ki árvízveszély miatt a Szamos és a Túr folyók néhány szakaszára

Az Országos Hidrológiai és Vízháztartási Intézet sárga jelzést adott ki Szatmár megyében a Szamos és a Túr néhány közveszélyesebb szakaszára.

A nagy mennyiségű hó, mely az elmúlt napokban terítette be a környékünket, nem csak közlekedési és áramellátási gondokat okozott, hanem komoly veszélyeket is rejtett. Még nincs vége a kellemetlen meglepetések időszakának, hiszen a borúra derű érkezett, legalábbis meleg. Ahogy a hőmérő higanyszála a pozitív határ fölé kúszott, egyszeriben olvadásnak indult a megyét borító fehér takaró.

 

A városi csatornarendszer eltelítődése lenne a legkisebb baj ebben az időszakban. Nagyobb problémát jelentenek attól a leejtőkön meginduló szivárgások és sárlavinák, a gyors áradások és az árvízveszély a patakokon és a folyókon, a termőföldeket elárasztó óriási víztömeg. Legyenek figyelemmel a lakóhelyükhöz közel eső vizekre, nehogy meglepetés érje Önöket!

 

A sárga riasztás december 22-én 14:00 órakor lépett érvénybe és december 24-én délután 16:00 óráig tart.

 

A megyei és az országos hatóságok figyelemmel követik a meteorológiai előrejelzést és az időjárási viszontagságokat. A Szamos és a Túr veszélyeztetett szakaszait sem tévesztik szem elől, szükség esetén pedig megteszik az ekkor hivatalos óvintézkedéseket.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: