2007-01-13 02:13:52• hírek • Szatmár.ro

Sárdobálás a New Line házatáján

 A New Line filmstúdió eltiltotta Peter Jacksont A hobbit rendezésétől.

"A gyűrűk ura" világszerte hatalmas sikert arató rendezése után úgy tűnik, hogy a trilógia előzményeit felölelő "A hobbit" történetét már nem Peter Jackson fogja jegyezni: egy csúnya, részben a nyilvánosság előtt zajló vita után a filmstúdió egyszerűen eltiltotta a produkciótól.

Bob Shaye, a New Line alelnöke, aki már "A gyűrűk ura" forgatását is felügyelte, a Sci-Fi Wire nevű honlapon kerek-perec kijelentette: az új-zélandi rendező soha nem fogja leforgatni A hobbitot.

A gond természetesen nem is lehetne más, mint a pénz: Jackson a szerzői jogdíjakat illetően keveredett bele egy csúnya pörlekedésbe a New Line-nal "A gyűrűk ura"-trilógia kapcsán, amely 2001 óta világszerte több mint 3 milliárd dollárt hozott a konyhára – csak a jegyeladásokból.

„Nem akarok olyan emberrel együtt dolgozni, aki beperel” – mondta Shaye.

„Jacksonnak eddig, a szerződésben foglaltak szerint, mintegy negyedmilliárd dollár folyt be, hangsúlyozom, teljesen jogosan, a fickó azonban, anélkül, hogy velünk értekezett volna, beperelt minket.

„Ezzel a fickóval én nem akarok többé együtt dolgozni. Miért is kellene? A válasz tehát az, hogy a New Line Cinema soha többé nem fog együtt dolgozni vele, legalábbis, amíg én ennél a cégnél vagyok.”

Shaye amiatt is dühöngött egy sort, hogy "A gyűrűk ura" stábjának több tagja lemondta részvételét a New Line negyvenedik születésnapját megünnepelni hivatott partiján, amiért ő egyértelműen Jackson pereskedését okolja.

„Nagyon sajnálatos, hogy Bob miatt személyeskedésig fajult ez a dolog. Mindig is tiszteltem és becsültem Bobot, és a New Line többi vezetőjét, és ez a jövőben is így lesz” – írta Jackson egy, a Variety című magazinban megjelentetett közleményében.

danubius.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: