2011-09-02 15:29:13• hírek • www.prohardwer.hu

Samsung Galaxy S WiFi: reszkess, iPod Touch!

A Samsung a Galaxy S WiFi 5.0-t küldi csatába az Apple ellen. Vajon van esélye? A Prohardver.hu csapatának a tesztje.

Az idei év májusában jelentette be a koreai gyártó, hogy két új PMP-t dob piacra, melyek a Samsung mobiltelefon-kínálatából már jól ismert Galaxy S köré épülnek. A 4 és 5 hüvelykes eszközökről már akkor biztosan lehetett tudni, hogy ezzel a lépéssel az iPod Touch-ot akarják megszorongatni. Valljuk be, egy ilyen termék gyártása logikus döntés, hiszen egyesek bottal sem piszkálnák meg az Apple termékeit, az Android pedig úgyis rendelkezésre áll, és hasonlóan nagy rajongói tábora van, mint az "almának", tehát kézenfekvő választás egy hordozható médialejátszóhoz.

Ami tehát a koreai gyártót illeti, nem hezitáltak: fogták a Galaxy S-et, picit felfújtát, kicsit faragtak a külsején, eldobták a GSM modult és mindent, ami a SIM kártyához kapcsolódik, reszeltek a szoftveren, babráltak a kijelzővel, végül pedig beledobtak 8/16 GB memóriát. Ezzel el is készült tesztünk alanya, a 5"-es Galaxy S WiFi 5.0 médialejátszó - ezen belül is a 8 GB-os változat.

Első látásra könnyen hihetjük, hogy a Galaxy S okostelefonnal van dolgunk, de a WiFi 5.0 kijelzőmérete árulkodó, hiszen egy teljes hüvelykkel nagyobb, mint a telefoné, ennek köszönhetően tömege is 186 gramm, ami jelentős növekedés a Galaxy S 119 grammjához képest. A nagyobb kijelző ellenére a felbontás maradt 480x800, vagy ha úgy tetszik, 800x480 képpont. Valójában nem csak nagyobb lett a kapacitív, multi-touch kijelző, hanem egy Super Clear LCD-vel van dolgunk, ami picit gyengébb, mint a Galaxy S Super AMOLED-je. Ez abban nyilvánul meg, hogy a kép kevésbé kontrasztos, és napfényben is nehezebben olvasható (amiben az erősen tükröző felület sincs segítségünkre), de összességében véve a színek és a betekintési szögek fényévekkel jobbak, mint az olcsó telefonok kijelzői; azonban ezt el is várjuk tőle.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalán olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: