2006-08-18 15:20:33• hírek • Noemi Brigitta Boros

Samfest pénteken és szombaton

 A kórustalálkozó keretén belül még amerikai goszpelt is hallgathatnak az érdeklődők.

 Koncertekben bővelkedik a Samfest elnevezésű nemzetközi kórustalálkozó pénteki és szombati programja.

Pénteken 16 óra 30 perctől az ortodox székesegyházban kezdődik a rendezvény, ahol előbb a szatmárnémeti Artemis kamarakórus – ők felléptek a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár jótékonysági koncertjén is -, a Vox Animi segesvári vegyeskórus, valamint a brassói Astra vegyeskórus énekel az egybegyűlteknek.

20 órától a Poesis étterem nyári kertjében folytatódik a program, előbb a szatmárnémeti Gaudeamus kamarakórus, a szatmárnémeti Excelsior kórus, a brassói Astra kórus valamint a brailai Valurile Dunarii együttes fellépésével.

Szombaton 16 órától a Dinu Lipatti Filharmóniában folytatódik a nemzetközi rendezvénysorozat, melynek keretén belül előbb klasszikus és kortárs román zenét hallhatnak a résztvevők, majd svájci- illetve francia kórusműveket.

18 órától a Szent Mihály és Gábor Arkangyalok székesegyházban előbb katolikus, majd ortodox zenét énekelnek a kórusok, ezt követően pedig amerikai goszpelt.

A rendezvény záróhangversenyére a Szent Péter és Pál Apostolok görög-katolikus székesegyházban kerül sor 20 órai kezdettel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: