2011-06-15 10:10:53• hírek • Póti Orsolya

Samfest Jazz Fesztivál: igazi zenei csemege

Leszek Mozdzer
Leszek Mozdzer

A szatmári nemzetközi Samfest Jazz fesztivált a szervezők idén még gazdagabbra és színesebbre szervezték, mint a tavalyi programsorozatot.

Június 23-25 között a hazai zenészek mellett Franciaországból, Magyarországról és Lengyelországból érkező muzsikusok is színpadra lépnek. A rendezvénynek idén is a „Dinu Lipatti" Filharmónia ad otthont, ahol az első napon fellép Nadia Trohin & Friends és Márius Pop & The M Theory.

Ugyancsak a fesztivál első napján, június 23-án bemutatkozik a szatmári közönségnek a a magyarországi zenekar a The New Soul Band, amely Szirtes Edina Mókus, Cserta Balázs és a Sárik Péter Trió közreműködésével alakul meg az elmúlt hónapokban. A dzsessz kedvelő közönség nem fog csalódni, hiszen a zenekar tagjai a magyar zenei élet kiemelkedő alakjai. A zenekart nyitottság és virtuozitás jellemzi. Mókus énekhangja és hegedűjátéka, a klasszikus zene, a népzene és a dzsessz találkozása, valamint a tárogató új stílust teremt.

A külföldi vendégeken kívül nagy figyelmet kapnak a Mario & The Teachers aradi zenekar tagjai, akik áprilisban léptek fel először városunkban. Nem lenne teljes a nemzetközi dzsesszfesztivál Harry Tavitian nélkül, aki ezúttal Ion Baciuval lép színpadra.


Erik Truffaz
Erik Truffaz


A szervezők nagy eredménynek tartják, hogy a fesztivál utolsó napján két világszerte ismert zenész Szatmárnémetiben is fellép. Az egyikük a világhírű lengyelországi dzsessz zongorista Leszek Mozdzer, a másikuk pedig Erik Truffaz, aki Franciaországból érkezik kvartettjével. Truffaz a trombitás beavatottak nagy kedvence, zenéje a legjobb fajta dzsessz Miles Davis nyomában, kvartettjével két olyan közönséget is meghódított, akiknek az ízlése ritkán találkozik.

Jegyek a helyszínen kaphatók. Egy napi jegy ára 15 lejbe kerül, míg egy három napra szóló bérlet ára 35 lej.


A rendezvény plakátja
A rendezvény plakátja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: