2006-07-13 18:08:14• hírek • Noemi Brigitta Boros

Samfest 2006

 Július 18-23 között kerül megrendezésre a szatmári zenei élet fesztiválja.

Samfest, Szatmárnémeti 2006Ebben az évben július 18 és 22 között kerül megrendezésre a második Samfest, amely minden zenerajongónak tartogat meglepéteseket.

A Szatmárnémeti Helyi Tanács és Polgármesteri Hivatal, valamint a G. M. Zamfirescu Művelődési Ház által szervezett négy napos zenei rendezvény mind a jazz, mind a rockzene rajongóinak kellemes pillanatokat fog szerezni. A Samfest koncertjeinek állandó helyszínéül a Nyári Színház fog szolgálni.

A fesztivál július 18-án kezdődik, amikor 19 órától fellépnek a Mike Krstic Quartet, Nicholas Simion Group Németországból, Paul de Castro Sextet Amerikából. A jazz rajongóié a következő nap is, mivel 19-én szintén 19 órától a Garbis Dedeian Quintet, a Gyárfás István Quartet Budapestről, valamint Mircea Tiberian és Liviu Butoi. Csütörtökön, július 20-án este 7-től Harry Tavitian és az Orient Express, David Yengibarian és Cserei Csaba, Anca Parghel Quartet, illetve Marius Popp Group zenél majd a jazz szerelmeseinek.

A következő két nap a rock jegyében telik. Pénteken délután 6-tól a Smog, Underskies, Danger, Luna amara, Florian din Transilvania, Kumm és a közkedvelt Tankcsapda zenél a Nyári Színház színpadán. A program szombat délután folytatódik, amikor 18 órai kezdettel a Frozen, Seven, Zob, Trooper, Altar, a dán Manticora és az izraeli Orphaned Land pörgetik fel a hangulatot.

A rendezvény július 23-i zárókoncertjére a Megyei Múzeum művészeti részlegén kerül sor, ahol Szatvári Csaba és Szabó Sándor gitárhangversenyét hallgathatják meg a zenerajongók.  Amint azt Gigi Molnartól, a Művelődési Ház igazgatójától megtudtuk, a jazz-koncertekre a belépés díjtalan, a rock-koncertekre egy napijegy pedig 8 új lejbe, vagyis 80.000 régi lejbe fog kerülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: