2011-08-02 19:03:46• hírek • Kocsis Zoltán

„Salakon nem lehet eredményéket elérni”

Immáron augusztusba léptünk, ám a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) még nem döntötte el, hogy a harmadik osztály küzdelemsorozata mikor veszi kezdetét. Döntést csütörtökre ígérnek, ekkor az Olimpia vezetői is tisztábban látnak majd. Jelen pillanatban viszont annyi a bizonytalansági tényező az együttes körül, hogy kis túlzással a szezonkezdet időpontja okozza a legkisebb fejfájást.

Kedd délután a Megyei Tanács épületében tartott megbeszélést a labdarúgócsapat igazgatótanácsa, amelyre Csík Tibor vezetőedző és a játékosok is hivatalosak voltak. A gyűlés hallhatóan nem nélkülözte a heves vitákat, annak végén azonban Szilágyi István elnök már nyugodt hangon tájékoztatta a sajtó képviselőit az fejleményekről.

A Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke elmondta, hogy az Olimpia költségvetése a következő idényben 580.000 lej (5,8 milliárd régi lej), ebből 330.000 kapnak meg ősszel, a fennmaradó összeget pedig tavasszal. „Bár a hivatalos célkitűzés az első nyolc hely valamelyikének megszerzése, ki merem jelenteni, hogy ez az összeg erre nem lesz elég", mondta Szilágyi.

A sportvezető elmondta, hogy a harmadik osztályba feljutva a játékosokkal új szerződéseket kell kötni. Emellett azonban a legnagyobb gondot az edzőpálya hiánya okozza. „Az edzéseket a környező településeken tartjuk, jóindulatú emberek segítségére alapozva. A városban két stadion van, nem értem, mi miért nem használhatjuk a másikat is, mikor ott (a Somesul pályán, szerk.) egy sor falusi csapat edz és játssza meccseit. Ha ők tudnak bérleti díjat fizetni, mi miért nem tudunk? De ez már nem az kompetenciám, minden esetre salakon nem lehet eredményeket elérni", utalt Szilágyi az egyesület anyagi hátterét biztosító Megyei Tanácsra és a Polgármesteri Hivatalra.



A futballisták és a szakmai stáb is részt vett a gyűlésen


Az elnök elmondta, hogy az Olimpia ismét az FRF rendes tagja, ki is fizette az 560 lejes beiratkozási és tagsági díjat.

Az FRF ígérete szerint csütörtökön készül el a következő szezon programja és a csoportbeosztása, ám szinte biztosra vehető, hogy az Olimpia a 6. csoportba kerül. Ekkor eldől az is, hogy pontosan mikor indul a pontvadászat. Amelynek során a szatmáriak el szeretnék érni, hogy a hazai meccseiket szombaton játszhassák.

Ami az Olimpia körüli problémák szakmai részét illeti, a keretet jelenleg 28 futballista alkotja, Csík Tibornak ezt 22-re kell redukálnia. A játékosok legközelebb pénteken bizonyíthatnak a Zilah ellen, majd szombaton egy Érmihályfalva elleni barátságos meccs következik, ezúttal „hazai pályán" - csak azt nem lehet tudni, hogy melyiken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: